Naslovnica GRAD Upoznajmo Udrugu “NOVOGRADIŠKE NJUŠKE” – Uporni i požrtvovni članovi spašavaju napuštene životinje...

Upoznajmo Udrugu “NOVOGRADIŠKE NJUŠKE” – Uporni i požrtvovni članovi spašavaju napuštene životinje /VIDEO/

4254
0
Podijeli objavu
  • Tko voli životinje, voli i ljude. I obratno

Upoznati smo već godinama s problematikom napuštenih i nezbrinutih životinja u Novoj Gradiški. Npr. Grad utočištu u Pakracu na godišnjoj razini daje po desetke tisuća kuna da bi oni neko vrijeme skrbili, ponajviše, o psima lutalicama u našem gradu.

Prof. Vidaković je svojevremeno imao inicijativu da Grad napravi utočište u suradnji s Općinom Cernik. Vidaković je imao namjeru zemljište na Strmcu pokloniti u te svrhe. No nije imao sluha od strane svih dosadašnjih gradskih vlasti i ideja je zamrla zajedno s njim koji je udomljavao pse lutalice i često smo ga mogli vidjeti kako ih šeće gradom.

Almira Čar i mnogi drugi građani godinama se snalaze i udomljuju životinje.

No u gradu sada imamo Udrugu “Novogradiške njuške” koji se u suradnji s gradom, gđom. Čar i još nekoliko građana spašavaju napuštene pse lutalice, aktivno im traže dom i zaista su i dorasli ovom teškom zadatku koji traži veliku požrtvovnost. Stoga, svaka pomoć im je dobrodošla. Pa je ovo i apel građanima da sudjeluju koliko mogu jer Udruga trenutno skrbi o preko 50 pasa i svakodnevno bi im pomoć dobrodošla. Jer, tko voli životinje voli i ljude.

Novoosnovana udruga uglavnom djeluje na novogradiškom području. Djelovanje udruge usmjereno je na spašavanje, zbrinjavanje i liječenje napuštenih, zlostavljanih i bolesnih životinja, tj. najčešćih kućnih ljubimaca, pasa i mačaka.

O detaljima kako udruga uspješno funkcionira i djeluje, kakvi su planovi udruge i grada po pitanju napuštenih životinja, o mnogim problematikama, subvencioniranju cijepljenja, kastarcije, sterilizacije i svega što je novo u vezi tematike kojom se bavimo u ovom prilogu, doznajemo u razgovoru sa predsjednikom Novogradiških njuški Saše Stojića u SLIJEDEĆEM VIDEO PRILOGU: