Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti CZ BPŽ – ČETIRI DANA BEZ NOVOOBOLJELIH U ŽUPANIJI

CZ BPŽ – ČETIRI DANA BEZ NOVOOBOLJELIH U ŽUPANIJI

1798
0
Podijeli objavu

Tijekom posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba na novi koronavirus COVID-19. To je četvrti uzastopni dan bez novooboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije. Nakon provedena 2 testiranja koja su bila negativna, bilježimo i prvu osobu koja je izliječena od novog koronavirusa COVID-19.

U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 19 pozitivnih slučajeva od čega je 17 aktivnih te po 1 izliječena osoba i 1 preminula osoba. U karanteni su do sada bile ukupno smještene 24 osobe u samoizolaciju od čega je 11 osoba napustilo karantenu po isteku 14 dana samoizolacije te se trenutno u karanteni nalazi 13 osoba.

Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana Županijski Stožer civilne zaštite isporučit će određene količine zaštitne opreme (zaštitne maske i rukavice) domovima za stare i nemoćne te drugim pružateljima socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi.

Radno vrijeme trgovina kojima je dozvoljen rad od danas je ponovo od 8 – 17 sati, dok je radno vrijeme tržnica dozvoljeno u vremenu od 8 – 13 sati. Županijski Stožer civilne zaštite i nadalje poziva sve građane da poštuju mjere i preporuke nacionalnog Stožera CZ, a posebice one o potrebi fizičkog distanciranja, zabrane okupljanja na javnim površinama i izbjegavanja privatnih okupljanja u većem broju.

Izvor: Bpz.hr