Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti CZBPŽ – U ŽUPANIJI BEZ NOVOOBOLJELIH U POSLJEDNJA 24 SATA

CZBPŽ – U ŽUPANIJI BEZ NOVOOBOLJELIH U POSLJEDNJA 24 SATA

913
0
Podijeli objavu

Nakon pet uzastopnih dana s novooboljelim osobama od bolesti COVID-19, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba.

Svi nalazi testiranih osoba u posljednja 24 sata bili su negativni, ali tijekom dana očekuju se rezultati dijela briseva uzetih tijekom jučerašnjeg dana. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije iznosi 30, ozdravilo je 13 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, broj aktivnih oboljelih osoba sada iznosi 16.

Tijekom jučerašnjeg dana, zbog ukidanja mjere samoizolacije, iz karantene je otpušteno 15 osoba koje su se u karanteni zatekle bez epidemioloških razloga odnosno samo zbog prelaska državne granice i to prije ukidanja mjere obavezne samoizolacije. U karanteni se trenutno nalaze 2 osobe pristigle iz Švedske i Njemačke, a čiji je smještaj i izolacija nužna zbog epidemioloških razloga. Također, zbog pogoršane epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije posljednjih nekoliko dana uzrokovane dolaskom većeg broja radnika iz Švedske, a sukladno jučerašnjem zaključku županijskog Stožera civilne zaštite, danas je nacionalnom Stožeru civilne zaštite te Ravnateljstvu civilne zaštite upućen zahtjev da županijski karantenski objekt i dalje ostane u funkciji i na raspolaganju županijskom Stožeru civilne zaštite.  

U posljednja 24 sata izvršeno je 355 kontrola provođenja mjera za pokretanje gospodarskih aktivnosti od strane lokalnih stožera civilne zaštite, a za 11 utvrđenih nepravilnosti izdana su upozorenja radi otklanjanja istih.

Pokreću se i dodatne kontrole i nadzori imenovanih županijskih timova kod ustanova socijalne skrbi te drugih pružatelja usluga u sustavu socijalne skrbi, a također i dodatne kontrole provedbe projekata „Zaželi”, a sve u cilju sigurnosti i zaštićenosti osoba pružatelja usluga kao i osoba primatelja usluga.

Izvor: Bpz.hr