Naslovnica GRAD Gospodarstvo BIVŠA NAMA PRETVARA SE U DRUŠTVENI CENTAR ZA MLADE I DJEČJU KNJIŽNICU,...

BIVŠA NAMA PRETVARA SE U DRUŠTVENI CENTAR ZA MLADE I DJEČJU KNJIŽNICU, ALI I RESTORAN

1892
0
Podijeli objavu

Bivša zgrada nekadašnje robne kuće “Nama” već dugi niz godina je u derutnom stanju. Zgrada u centru grada u vlasništvu Presoflex gradnje iz Požege godinama se nije obnavljala, ali je doljni dio služio za razne događaje gradskih udruga, svojedobno i političke prostorije stranke OraH, a u zadnje vrijeme gradu je predan ključ da služi kao prostor djelatnicima i voditeljima javnih radova i sl.

Prošle godine grad, je kako neslužbeno doznajemo, kupio zgradu za 2 milijuna kuna i u tijeku je rekonstrukcija iste.

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Vinko Grgić naveo neke planove – “Znamo za problem arhive, ona će biti izmještena u prostor podruma robne kuće koji se uređuje upravo za tu namjenu. Na prvom katu robne kuće bit će smješten Društveni centar za mlade i dječja knjižnica. Ovisno o priljevu sredstava, radovi bi trebali biti okončani do početka školske godine“.

Iako plaćena cijena nije velika za objekt tolike veličine, na frekventnoj lokaciji i podrumom cijele površine trebat će uložiti velika sredstva u rekonstrukciju iste jer smo se i sami uvjerili u stanje zgrade. Iako je gradonačelnik naveo da je podrum suh te da nema vlage, za vrijeme jakih kiša podrum ipak poplavi.

Naime, dobra strana zgrade je ta da je sva građena od betona, ali sve ostalo treba mijenjati. Stoga se godinama, od strane bivših vlasti koje su također htjeli otkupiti navedeni objekt, postavljalo pitanje da li ju rušiti ili rekonstruirati.

Kako vidimo, neki od radova su u tijeku, a doznajemo da će uz planove koje je gradonačelnik naveo, na vrhu zgrade biti i restoran jednog od domaćih ugostitelja.