Naslovnica C'EST LA VIE INTERVIEW: DARIO MARENIĆ O GOSPODARSTVU, AKTUALNIM TEMAMA i MOGUĆEM IZLASKU NA IZBORE

INTERVIEW: DARIO MARENIĆ O GOSPODARSTVU, AKTUALNIM TEMAMA i MOGUĆEM IZLASKU NA IZBORE

2322
0
Podijeli objavu

Kao što smo već pisali, tvrtka “Elda” iz Nove Gradiške za vrijeme epidemije preorjentirala je svoju proizvodnju u plasiranje antiseptika. Bio je to mudar i logičan potez vlasnika Daria Marenića koji je uočio da se sprema navedena kriza te da bi moglo manjkati medicinskih dezinfekcijskih sredstava na tržištu Hrvatske i Europe. No, to nije prvi put da su iz Elde pogodili tzv. tržišnu nišu.

  • VIDEO INTERVIEW:

Kako ističe Dario Marenić, uvijek im je bio cilj posla čovjek i ljudski život. Tako je bilo i s prizvodnjom e-cigareta gdje je ista tvrtka pionir na u Europi.

  • Znanstveno je dokazano da su e-cigarete puno manje štetne od običnih i ako smo spasili i jedan ljudski život ispunili smo svoj cilj. Tako je bilo i sa idejom o proizvodnji antiseptika jer smo uvidjeli kakva kriza može nastati, a mi imamo sve potrebne higijenske certifikate i dozvole za proizvodnju sredstava u medicinske svrhe. – istaknuo je Dario Marenić.

No, u interviewu sa Marenićem dotaknuli smo se i raznih drugih općedruštvenih tema poput početaka skoro 40-godišnjeg poslovanja tvrtke, stanja u državi i gradu, ekonomije, pravosuđa, obrazovanja, zapošljavanja, svjetskim priznanjima, ali i politike.

Pošto smo pred parlamentarnim izborima dotakli smo se i nekih aktualnih tematika i smijernica po kojima bi, prema Marenićevom mišljenju i iskustvu, Hrvatska trebala krenuti.

Također, ususret izborima, dvije relevantne opcije jučer su Dariu Mareniću ponudile visoko pozicionirana mjesta na svojim listama. No, da li će se politički aktivirati odlučit će slijedećih dana.

Obje opcije žele da se priključi nihovim redovima zbog iskustva i dokazane elokvencije u području gospodarstva i ekonomije, no Marenić u ovim trenutcima razmišlja kako izbalansirati nadzor nad poslom i tvrtkom jer ista upošljava 75 radnika na području Nove Gradiške.

A s druge strane, svjestan je činjenice da bi sa neke važeće funkcije u sastavu buduće Vlade mogao uvelike pomoći razvitku gospodarstva i zapošljavanja na području Nove Gradiške, Slavonije, ali i cijele Hrvatske zbog činjenice da tvrtka “Elda” posluje sa cijelim svijetom i uživa odličnu reputaciju od Kine, zemalja Europske unije, SAD-a i šire.

O tome ćemo vas obavijestiti narednih dana.

  • TVRTKA “ELDA” u Industrijskom parku Nova Gradiška: