Naslovnica SPORT MLADI NOVOGRADIŠKI TENISAČI NA PRVENSTVU SLAVONIJE I BARANJE

MLADI NOVOGRADIŠKI TENISAČI NA PRVENSTVU SLAVONIJE I BARANJE

1600
0
Podijeli objavu

U subotu i nedjelju 13. i 14. lipnja 2020. godine u Županji, na teniskim terenima Teniskog kluba „Županja 1881“, održano je Regionalno prvenstvo Slavonije i Baranje za juniore i juniorke do 18 godina. Na turniru je nastupilo troje predstavnika Teniskog kluba „Nova Gradiška“, Fran Rakonić i Marko Pavlica u kategoriji juniora te Helena Ratković u kategoriji juniorki.

Najuspješniji od novogradiških tenisača bio je Marko Pavlica koji je u neizvjesnom susretu poražen u polufinalu od Brune Balića iz Osijeka.

Važno je istaknuti koliko je ovo veliki rezultat za Marka Pavlicu i novogradiški tenis jer je u četvrtfinalnom dvoboju pobijedio Leona Babić Brajka iz Đakova koji je prvi tenisač na rang listi tenisača u Republici Hrvatskoj do 16 godina i četvrti na rang listi tenisača u Republici Hrvatskoj do 18 godina.

Fran Rakonić je poražen u četvrtfinalu od Brune Balića iz Osijeka u jednom malo čudnom susretu gdje je Fran Rakonić sve imao u svojim rukama i nažalost ispustio gotovo sigurnu pobjedu koja mu je bila nadomak ruke.

Helena Ratković poražena je u prvom kolu od finalistkinje turnira, Korine Roso iz Osijeka.

Fran Rakonić i Marko Pavlica nastupili su i u konkurenciji parova gdje su poraženi od osječkog para u sastavu Matej Dodig / Bruno Balić u jednom zanimljivom i napetom susretu gdje su propustili realizirati i meč loptu koju su imali za pobjedu i plasman u finale.

Bio je ovo odličan vikend za mlade novogradiške tenisače koji su prikazali odlične nastupe ali dojam je da se uz prikazano na terenu moglo i malo više ostvarit, za što je ovaj put nedostajao i malo sportske sreće ali bio je veliki užitak i zadovoljstvo gledati njihove nastupe jer igrao se odličan tenis. Čestitke svima i hrabro dalje u nove pobjede.

  • REZULTATI:
  1. kolo : Helena Ratković (NG) – Korina Roso (OS) 6:4, 6:0
  • ¼ finale : Fran Rakonić (NG) – Bruno Balić (OS) 6:3, 4:6, 5:7
  • 1.kolo : Marko Pavlica (NG) – Ante Vuković (VK) 7:5, 7:5
  • ¼ finale : Marko Pavlica (NG) – Leon Babić Brajko (DJ) 4:6, 7:6, 6:4
  • ½ finale : Marko Pavlica (NG) – Bruno Balić (OS) 6:7, 2:6
  • ½ finale parovi : Rakonić/ Pavlica (NG) – Dodig/Balić (OS)  7:5, 3:6, 9:11

Autor : Marko Brčić