Naslovnica CRNA KRONIKA BURAN VIKEND ZA POLICIJU – Prometne nesreće, pijani vozači i narušavanje javnog...

BURAN VIKEND ZA POLICIJU – Prometne nesreće, pijani vozači i narušavanje javnog reda i mira

887
0
Podijeli objavu

PREKRŠAJNE PRIJAVE ZBOG REMEĆENJA JAVNOG REDA I MIRA

Tijekom vikenda u Slavonskom Brodu i Novog Gradiški, policijski službenici su pet puta intervenirali povodom remećenja javnog reda i mira.

U subotu (25.srpnja), oko 1 sat poslije ponoći, u Novoj Gradiški, pod utjecajem alkohola od 2,00 g/kg, javni red i mir narušavao je 21-godišnjak koji je glasno i nerazgovjetno vikao po ulici. Alkoholizirani prekršitelj se oglušio na naredbe policijskih službenika da prestane s činjenjem prekršaja, te je smješten u policijske prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Također u subotu, oko 16 sati, u Slavonskom Brodu, na ulici su tučnjavom javni red i mir narušavali 42-godišnjak i 53-godišnjakinja s jedne i 49-godišnjak s druge strane, a zbog ranijih nesuglasica njihove djece. Prilikom narušavanja javnog reda i mira, 49-godišnjak je zadobio tjelesne ozljede.

Istog dana (25. srpnja), oko 23.30 sati, u Slavonskom Brodu, 42-godišnjakinja je glasnom reprodukcijom glazbe narušavala javni red i mir te ometala noćni odmor susjeda.

U nedjelju (26. srpnja) oko 1 sat, na području općine Staro Petrovo Selo, pod utjecajem alkohola od 1,48 g/kg, pjevanjem i glasnim i nerazgovjetnim vikanjem javni red i mir narušavao je 46-godišnjak, koji je zadržan u policiji do otriježnjenja.

Policija protiv svih prekršitelja podnosi prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

ZADRŽAN DO PRESTANKA DJELOVANJA OPOJNOG SREDSTVA

Jučer, (26. srpnja), policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, su u okviru redovitih nadzora u prometu, u 3.40 sati, u Slavonskom Brodu, zaustavili i kontrolirali osobni automobil austrijskih registarskih oznaka i 54-godišnjeg državljana Austrije.

Pritom su utvrdili da je vozač pod utjecajem alkohola, a u njegovu organizmu očitana je koncentracija alkohola od 1,77 promila.

Alkoholizirani 48-godišnji vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja, te policijski službenici protiv njega podnose odgovarajuću prekršajnu prijavu.

POLICIJSKI SLUŽBENICI PRONAŠLI POČINITELJA

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela oštećenje tuđe stvari.

Naime, policija ga sumnjiči da je u srijedu (22. srpnja) u Slavonskom Brodu, po drvenom podu terase jednog ugostiteljskog objekta, prosuo, a potom i zapalio zapaljivu tekućinu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su 34-godišnjaka, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Nadalje, temeljem naloga, Općinskog državnog odvjetništvu u Slavonskom Brodu, uz pridržavanje mjera opreza, 34-godišnji počinitelj je pušten na slobodu.

S 2,81 PROMILA ALKOHOLA U ORGANIZMU PROUZROKOVAO TRI PROMETNE NESREĆE

U Slavonskom Brodu, 27-godišnjak je s 2,81 promila alkohola u organizmu prouzrokovao tri prometne nesreće.

Policijski službenici su utvrdili da se 27-godišnjak, u subotu (25. srpnja), u Ulici V. Nazora, u 0,30 sati, upravljajući osobnim automobilom s parkirališnog prostora uključivao na kolnik, kojom prilikom je bočnim dijelom osobnog automobila udario u bočni dio jednog automobila, a potom u bočni dio drugog parkiranog osobnog automobila. Nakon toga se odvezao sa mjesta događaja, a da nije sa vlasnicima oštećenih automobila popunio europsko izvješće, niti je sa njima razmijenio osobne podatke i podatke o vozilima.

Nakon nekoliko minuta, prouzrokovao je još jednu prometnu nesreću na raskrižju Ulice Don I. Prodana i J. Bašića, kojom prilikom je zbog neprilagođene brzine, prilikom skretanja udesno sletio na travnatu površinu, udarivši u stablo.

Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 2,81 promila. Pružena mu je i liječnička pomoć, nakon koje je zadržan u bolnici, a ozljede su okvalificirane kao lake. Policijski službenici protiv 27-godišnjaka podnose odgovarajuće prijave mjerodavnom sudu u Slavonskom Brodu.

POJAČANI NADZORI PROMETA

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 20. do 26. srpnja, dogodilo se 17 prometnih nesreća (4 s ozlijeđenim osobama i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom) u kojima su 2 osobe teško ozlijeđene, do su 3 osobe lakše ozlijeđene.

I prošli tjedan, kao i prethodnih, policijski službenici su provodili kontinuirane nadzore prometa. U prošlotjednim pojačanim nadzorima, evidentirano je 472 prometna prekršaja, od kojih je 224 prekršaja nepropisnih brzina, 84 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 25 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji (6 pretjecanje i obilaženje, 5 bez položenog vozačkog ispita i dr.)

Jedan vozač jurio autocestom brzinom od 235 km/h, drugi kroz naselje 115 km/h, a treći upravljao s 3,12 promila alkohola u organizmu

Najveća nepropisna brzina od 235 km/h, utvrđena je dana 26. srpnja, u 19,42 sati, na autocesti A3, kod Slavonskog Broda, kojom prilikom je osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka  upravljao 33-godišnjak.

Nepropisnom brzinom od 115 km/h, kroz naselje (u Slavonskom Brodu, S. Radića), dana 25. srpnja, u 21 sati, kretao se 24-godišnjak upravljajući osobnim automobilom.

Najveća koncentracija alkohola od 3,12 promila, očitana je u organizmu 61-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom bez registracijskih oznaka, u G. Vrbi (26. srpnja, u 17.45 sati).

Pojačani nadzori i dalje u kontinuitetu

Pojačani policijski nadzori u prometu se u kontinuitetu nastavljaju s posebnim naglaskom na teže prometne prekršaje i kažnjavanje recidivista, odnosno onih koji učestalo krše prometne propise.