Naslovnica TOP NEWS HKUU “Trenk” IZNENADILI NASTUPOM NA OTOKU PAGU

HKUU “Trenk” IZNENADILI NASTUPOM NA OTOKU PAGU

1038
0
Podijeli objavu
Foto: HKUU "Trenk"

U doba korone puno toga postalo je izazov, pa tako i rad udruga. Članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk” pridržavali su se svih odredbi i mjera, a kada je dopušteno okupljanje, nastavili su s probama. Žao im je bilo što su u Slavoniji odgošene brojne manifestacije na kojima su trebali nastupiti (Đakovo, Pleternica, Daruvar). Odlukom svih članova, odlučili su se na dvodnevno putovanje na Jadran, točnije, otok Pag u mjesto Novalja, od 18.-19.07.

Nakon razgledavanja Novalje i kupanja, navečer su sudjelovali na misi u crkvi Svete Katarine u Novalji. Kroz cijeli grad prošetali su se pjesmama, a nakon toga odradili su prekrasan nastup na gradskom trgu. Izveli su pjesme i plesove Zapadne Slavonije. Publika je bila i više nego iznenađena. Bila je to prilika i za obući nove nošnje koje je udruga kupila protekle godine. Riječ je o svečanim svilenim nošnjama koje su se nosile zapadno od Slavonskog Broda.

Kao što to obično bude na ovakvim putovanjima, najviše se mogao čuti, smijeh, pjesma i šale.

Sve koji se želi pridružiti, djecu, mlade i odrasle pozivaju da im se priključe i kvalitetno provedu svoje vrijeme.

“Nadamo se da će od jeseni situacija biti bolja i da ćemo na planirane nastupe. U mi želimo biti domaćini i organizirati manifestacije. Do tada, bavit ćemo se nabavom nošnji i njihovih dijelova, te uvježbavanjem novih koreografija” – poručuje Vesna Vlaović, tajnica i voditeljica HKUU “Trenk” Nova Gradiška.