Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti JOŠ TRI POZITIVNE OSOBE NA COVID-19 U ŽUPANIJI

JOŠ TRI POZITIVNE OSOBE NA COVID-19 U ŽUPANIJI

847
0
Podijeli objavu
Stjepan Bošnjaković, načelnik stožera CZ Brodsko-posavske županije

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri (3) nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2.

Treći je to dan zaredom sa po 3 novozaražene osobe u Brodsko-posavskoj županiji. Dvije su osobe kontakti već od ranije  potvrđenih pozitivnih osoba, dok se za treću osobu vrši epidemiološka obrada kako bi se utvrdilo gdje je zaražena. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 165. Aktivnih slučajeva je 13 od čega su 4 osobe hospitalizirane (1 osoba više u odnosu na prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije trenutno se nalazi 66 osoba (18 osoba više u odnosu na prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Izvor: Bpz.hr