Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti CZBPŽ – 14 NOVOZARAŽENIH OSOBA. DVA RAZREDA SREDNJE MEDICINSKE ŠKOLE POD IZOLACIJOM

CZBPŽ – 14 NOVOZARAŽENIH OSOBA. DVA RAZREDA SREDNJE MEDICINSKE ŠKOLE POD IZOLACIJOM

831
0
Podijeli objavu

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je četrnaest (14) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (5), grad Nova Gradiška (2), općina Bebrina (2), općina Donji Andrijevci (2) te po 1 osoba u općinama Rešetari, Gornja Vrba i Vrpolje.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 545, dok je broj aktivnih slučajeva 109 (2 manje nego prethodni dan).

Povećan je broj hospitaliziranih osoba te ih je sada ukupno 13 (2 osobe više nego prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru.

Također se povećava i broj osoba koje su pod mjerom samoizolacije, trenutno ih je na području Brodsko-posavske županije ukupno 709 (33 osobe više nego prethodni dan).

Zbog jednog pozitivnog učenika u izolaciju je stavljen još jedan razred srednje Medicinske škole u Slavonskom Brodu s ukupno 26 učenika, a izolacija je određena i za 2 nastavnika.

Tako je ukupno u ovoj školi, uz 2 pozitivna učenika, u izolaciji ukupno 2 razreda s 46 učenika te 2 nastavnika, a za ove razrede se nastava organizira na daljinu po modelu C.

U preventivnu izolaciju je stavljen i jedan razred u srednjoj Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu zbog jednog na COVID-19 sumnjivog učenika koji je testiran i čiji se nalaz očekuje.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Izvor: Bpz.hr