Naslovnica NAJAVE INTRIGANTAN DOKUMENTARAC “TAKO MI BOG POMOGAO” SUTRA U NG KINU /TRAILER/

INTRIGANTAN DOKUMENTARAC “TAKO MI BOG POMOGAO” SUTRA U NG KINU /TRAILER/

840
0
Podijeli objavu

Zapanjujući dokumentarac o svakodnevnom životu briselske istražne sutkinje, u kojemu stvarnost nadilazi fikciju.

SADRŽAJ:
Sredovječna Anne Gruwez neobična je sutkinja, nekonvencionalna profesionalka i djeliteljica pravde koja gledatelje odvodi s onu stranu stvarnih istraga zločina. Ona je možda i najekscentričnija belgijska sutkinja koja gledateljima otkriva detalje istraga kriminalnih slučajeva, starih podjednako kao i novih, istraga u koje su uključene njezine kolege, ali i odvjetnici i sami počinitelji zločina, sve do donošenja presuda. No ona to radi na duhovit način, čak i kad je riječ o slučajevima okrutnih umorstava, u izuzetno traumatičnim situacijama kad su počiniteljice zločina majke koje su ubile vlastitu djecu, ili pak kad se u cilju obavljanja DNK-analize moraju izvršiti ekshumacije.

Ona je čvrsta žena koja sve kroz što prolazi podnosi stoički i bezizražajnoga lica, kao profesionalka koja je vidjela sve, koja je na sve navikla, koja ne drži do političke korektnosti i koju ništa ne može izbaciti iz takta. Štoviše, čini se da sutkinja Anne Gruwez u svakom slučaju i za svaku situaciju ima spreman neki duhoviti komentar ili opasku. A za razliku od svojih kolegica i kolega, koji ponekad znaju pokazati tipične ljudske slabosti i nesigurnosti, sutkinja Gruwez nikad ne pokazuje ni mane ni dvojbe. Ona na sve ima spreman odgovor, uvijek govori ono što misli, a nema problema ni s mogućim neprijateljstvima i sukobima koja takvim pristupom može stvoriti. Sve će te osobine ona demonstrirati i u bavljenju slučajem koji nije riješen dulje od dva desetljeća, a riječ je o okrutnim ubojstvima dviju prostitutki u središtu Bruxellesa.

TAKO MI BOG POMOGAO
UTORAK, 29. 9. u 19, 30
(Rendez-vous au cinéma)

ULAZ BESPLATAN !
DOM KULTURE

Ni juge, ni soumise, dokumentarni, Francuska, 2017.
REŽIJA: Yves Hinant
SCENARIJ: Yves Hinant, Jean Libon

NAPOMENA: NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.