Naslovnica NAJAVE KINO – “SVE ŠTO MI JE OSTALO OD REVOLUCIJE” u SRIJEDU /TRAILER/

KINO – “SVE ŠTO MI JE OSTALO OD REVOLUCIJE” u SRIJEDU /TRAILER/

919
0
Podijeli objavu

Sadržaj:
Angèle je imala 8 godina kad se otvorio prvi McDonald’s u Istočnom Berlinu. Od tada se bori protiv prokletstva svoje generacije: da se rodila “prekasno”, u vrijeme globalne političke depresije. Potječe iz obitelji šezdesetosmaških aktivista, ali majka se preko noći odrekla političke borbe i sama se preselila na selo. Sestra je izabrala korporativni svijet. Samo je njezin otac, bivši maoist kod koga se vratila živjeti, ostao vjeran svojim idealima. Ljuta, odlučna, Angèle se istovremeno trudi pokušati promijeniti svijet, kao i izbjeći ljubavne susrete. Što joj ostaje od revolucije, od njezinih posljedica, neuspjelih sastanaka i nade zaizgradnju? Ponekad Don Quijote, ponekad Bridget Jones… Između svega Angèle pokušava pronaći ravnotežu…

Duhovit debi, s upečatljivim dijalozima. Nasljeđivanje sna o promjeni svijeta je prokletstvo, ali i neodoljivi poticaj za crtanje vlastitog puta, i društvenog i sentimentalnog, uvijek u kontaktu s drugima. Iz ovog osnažujućeg filma prvo ćemo se sjetiti riječi “kolektiv”. (Guillemette Odicino, Telerama)

SVE ŠTO MI JE OSTALO OD REVOLUCIJE
SRIJEDA, 30. 9. u 19, 30
(Rendez-vous au cinéma)

ULAZ BESPLATAN!

DOM KULTURE

Tout ce qu’il me reste de la révolution, FR, 2018.
Režija: Judith Davis
Trajanje: 98 min.

Scenarij: Judith Davis, Nadja Dumouchel, Cécile Vargaftig
Uloge: Judith Davis, Malik Zidi, Claire Dumas

NAPOMENA: NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.