Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti U ŽUPANIJI 15 NOVOZARAŽENIH KORONA VIRUSOM. DVOJE IZ OPĆINE NOVA KAPELA i...

U ŽUPANIJI 15 NOVOZARAŽENIH KORONA VIRUSOM. DVOJE IZ OPĆINE NOVA KAPELA i JEDNA OSOBA IZ STAROG PETROVOG SELA

828
0
Podijeli objavu

Kako doznajemo od Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 15 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te 1 slučaj zaraze osobe s prebivalištem u Istarskoj županiji.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Slavonski Brod (10), općina Nova Kapela (2) te po jedna zaražena osoba sa područja općina Staro Petrovo Selo, Oriovac i Slavonski Šamac.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 711, dok je broj aktivnih slučajeva 49.

Hospitalizirano je 9 osoba (2 osobe više nego prethodni dan) od čega je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 419 osoba (67 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Izvor: Brodsko-posavska županija