Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti COVID-19 – 26 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

COVID-19 – 26 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

854
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 26 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Slavonski Brod (22), općina Gornja Vrba (2) te po jedna zaražena osoba sa područja općina Stara Gradiška i Donji Andrijevci.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 775, dok je broj aktivnih slučajeva 85.

Hospitalizirano je ukupno 12 osoba od čega 10 osoba u slavonskobrodskoj bolnici te 2 osobe u novogradiškoj bolnici. Jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru.

Zbog značajnog povećanja broja novozaraženih osoba, povećan je i broj osoba pod mjerom samoizolacije te se trenutno na području Brodsko-posavske županije u samoizolaciji nalaze ukupno 523 osobe (68 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Izvor: Bpz.hr