Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti ŽUPANIJA – 93 NOVA SLUČAJA ZARAZE KORONA VIRUSOM

ŽUPANIJA – 93 NOVA SLUČAJA ZARAZE KORONA VIRUSOM

756
0
Podijeli objavu

Kako doznajemo iz Stožera Brodsko-posavske županije, prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena su 93 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

U tijeku je epidemiološka obrada pozitivnih osoba i njihovih kontakata. Nema preminulih osoba u zadnja 24 sata. 

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 1.725, dok je broj aktivnih slučajeva 545.

Hospitalizirane su ukupno 42 osobe (6 osoba manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 29 osoba, a u novogradiškoj bolnici 13 osoba.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.135 osoba (196 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih, a građane da na njima ne sudjeluju. Pridržavanje svih donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.