Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti 101 NOVOZARAŽENA OSOBA U ŽUPANIJI – 8 U NOVOJ GRADIŠKI, A 1...

101 NOVOZARAŽENA OSOBA U ŽUPANIJI – 8 U NOVOJ GRADIŠKI, A 1 OSOBA JE PREMINULA U NOVOGRADIŠKOJ BOLNICI

610
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježen je 101 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana:

Grad Slavonski Brod (43), općina Donji Andrijevci (9), grad Nova Gradiška (8), općina Sikirevci (6), općine Garčin i Sibinj (po 5), općine Bukovlje i Vrpolje (po 4), općine Brodski Stupnik, Cernik, Klakar, Oriovac i Podcrkavlje (po 3), općine Davor, Dragalić, Nova Kapela i Rešetari (po 2), općine Gornji Bogićevci, Gundinci i Oprisavci (po 1) te 4 pozitivne osobe s prebivalištem u drugim županijama. 

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije premašio je dvije tisuće te tako sada iznosi 2.021, dok je broj aktivnih slučajeva 706.

U novogradiškoj bolnici preminula je jedna muška osoba (1946. godište). Ukupan broj preminulih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 17.

Hospitalizirano je ukupno 59 osoba (11 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 42 osobe, a u novogradiškoj bolnici 17 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.666 osoba (335 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih, a građane da na njima ne sudjeluju. Pridržavanje svih donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Izvor: Bpz.hr