Naslovnica NAJAVE “UNDINE” – REINTERPRETACIJA MALE SIRENE u SUBOTU u NOVOGRADIŠKOM KINU /TRAILER/

“UNDINE” – REINTERPRETACIJA MALE SIRENE u SUBOTU u NOVOGRADIŠKOM KINU /TRAILER/

789
0
Podijeli objavu

ZAGREB FILM FESTIVAL U NOVOJ GRADIŠKI

UNDINE
SUBOTA, 14. 11. u 19, 30
ULAZ BESPLATAN!

Engleski: Undine / Original: Undine
Kategorizacija: 12

Njemačka, Francuska / Germany, France, 2020, 90’, boja / color, DCP

Moderna bajka inspirirana mračnim mitom o vodenoj vili koja dušu može zaslužiti tek udajom za čovjeka. U najnovijem ostvarenju popularnog njemačkog redatelja Christiana Petzolda (Barbara, Feniks, Tranzit), Undine (Paula Beer) je povjesničarka i urbana mlada žena, zaposlena u muzeju. Kada je njezin ljubavnik Johannes ostavi, Undine se mora pokoriti drevnom mitu: ako je muškarac kojeg voli izda, ona ga mora ubiti i vratiti se u vodu. Ali prije nego što uspije izvršiti svoj naum, za oko će joj zapeti Christoph. U ovoj suvremenoj reinterpretaciji Male sirene, Undine zbacuje sa sebe ulogu odbačene, bespomoćne žene i ponovno se zaljubljuje.

Film je premijerno prikazan na Berlinaleu, gdje je Paula Beer nagrađena Srebrnim medvjedom za najbolju glumicu.

CHRISTIAN PETZOLD
Christian Petzold (1960.) studirao je njemačku filologiju i kazalište na Slobodnom sveučilištu u Berlinu i režiju na DFFB-u, također u Berlinu. Osvojio je nagradu Srebrni medvjed 2012. za najbolju režiju za film Barbara (2012.). Ostali filmovi su mu: Tranzit (2018.), Feniks (2014.), Jerichow (2008.).

Festivali i nagrade / festivals and awards Berlinale 2020 – Silver Bear for Best Actress, FIPRESCI Prize; Film Fest Gent 2020; BFI London Film Festival 2020; Chicago Int’l Film Festival 2020; Busan Int’l Film Festival 2020.

Datum prikazivanja je informativnog karaktera i kao takav je podložan promjenama.

*NAPOMENA: NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.