Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti REKORDAN BROJ NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – 193 NOVA SLUČAJA, 4 OSOBE SU...

REKORDAN BROJ NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – 193 NOVA SLUČAJA, 4 OSOBE SU PREMINULE

859
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena su 193 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te 3 vjerojatno pozitivna (potvrđena antigenskim testiranjem).

To je do sada daleko najveći broj zaraženih osoba u 24-satnom razdoblju u Brodsko-posavskoj županiji od početka epidemije.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana:

Grad Slavonski Brod (10), općina Davor (9), općina Rešetari (4), grad Nova Gradiška (3), općine Brodski Stupnik, Bukovlje, Cernik, Donji Andrijevci, Oriovac, Sikirevci, Slavonski Šamac i Staro Petrovo Selo (po 2), općine Dragalić, Garčin, Klakar, Okučani i Velika Kopanica (po 1) te 1 osoba s prebivalištem u drugoj županiji. Budući je najveći dio pozitivnih nalaza pristigao jutros, za preostali dio pozitivnih osoba epidemiološka je obrada u tijeku.

U najtežem danu od početka epidemije u Brodsko-posavskoj županiji odnosno u zadnja 24 sata preminule su 4 osobe što je također najveći broj preminulih osoba u jednom danu od početka epidemije u Brodsko-posavskoj županiji.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević” preminule su 2 osobe (M – 1947. godište i Ž – 1939. godište), a 2 su osobe preminule i u Specijalnoj bolnici za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac (M – 1939. godište i Ž – 1935. godište).

Preminule su osobe imale i niz drugih komorbiditeta. Ukupan broj preminulih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 34.

Hospitalizirano je ukupno 55 osoba (6 osoba manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 41 osoba, a u novogradiškoj bolnici 14 osoba. Sedam hospitaliziranih osoba je na respiratoru (2 osobe manje nego prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 1.472 osobe (238 osoba manje nego prethodni dan).

Izvor: Bpz.hr