Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti 53 NOVOZARAŽENE OSOBE U ŽUPANIJI – 4 OSOBE PREMINULE, 2 U NOVOJ...

53 NOVOZARAŽENE OSOBE U ŽUPANIJI – 4 OSOBE PREMINULE, 2 U NOVOJ GRADIŠKI

681
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena su 53 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 5.275, dok je broj aktivnih slučajeva 703 (48 manje nego prethodni dan).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Slavonski Brod (25), općina Oriovac (4), općine Donji Andrijevci, Garčin, Sibinj i Slavonski Šamac (po 3), općine Brodski Stupnik i Gornja Vrba (po 2), grad Nova Gradiška te općine Gornji Bogićevci, Nova Kapela, Okučani, Rešetari, Sikirevci, Staro Petrovo Selo i Vrpolje (po 1).

U zadnja 24 sata preminule su četiri osobe.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević” preminule su dvije osobe (Ž – 1963. godište i M – 1940. godište), a dvije su osobe preminule u novogradiškoj Općoj bolnici (Ž – 1945. godište i M – 1938. godište).

Ukupan broj preminulih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 72.

Hospitalizirane su ukupno 74 osobe (5 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 48 osoba, a u novogradiškoj bolnici 26 osoba. Trinaest hospitaliziranih osoba je na respiratoru (isto kao i prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 1.742 osobe (168 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije na današnjoj je sjednici donio Zaključak kojim će od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražiti suglasnost da sve srednje škole u Brodsko-posavskoj županiji prijeđu na online nastavu po Modelu C od 14.12.2020. – 18.01.2021. godine.

Danas je donesena i Odluka o početku drive-in testiranja u sklopu COVID ambulante Doma zdravlja Slavonski Brod, a koje će početi u subotu (12.12.2020.) na parkiralištu iza južne tribine stadiona NK Marsonia.

Također, donesena je i Odluka o ponovnoj uspostavi COVID ambulante Doma zdravlja Nova Gradiška, a koja će biti organizirana u krugu Opće bolnice Nova Gradiška zbog velikog povećanja broja testiranih osoba na zapadnom dijelu Brodsko-posavske županije.  

Izvor: Bpz.hr