Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti VRIJEDNA DONACIJA OPĆOJ BOLNICI NOVA GRADIŠKA – DONIRANI PROTOKOMJERI KISIKA ZA OBOLJELE...

VRIJEDNA DONACIJA OPĆOJ BOLNICI NOVA GRADIŠKA – DONIRANI PROTOKOMJERI KISIKA ZA OBOLJELE OD KORONA VIRUSA /VIDEO/

807
0
Podijeli objavu

Još jednom se dokazuje kako su Hrvati u teškim situacijama najjači, a još jedan dokaz tomu je i donacija velečasnog Antuna Prpića, nekadašnjeg župnika u Starom Petrovom Selu, i Terezije Grgić, umirovljene zaposlenice Opće bolnice Nova Gradiška i predstavnice Hrvatske Lige protiv raka „Dr. Zorislav Slović“ Nova Gradiška .

U ovim teškim vremenima, materijalna i moralna pomoć potrebna je većini građana, ali najviše bolnicama i njihovim djelatnicima, stoga su velečasni i gđa. Grgić odlučili donirati protokomjere kisika.

Prema riječima ravnatelja Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josipa Kolodzieja radi se o uređajima koji pripremaju sirovi kisik da bude terapijski. Ti aparati su spasili 5-6 ljudskih života koji ne bi preživjeli bez ovih aparata.

  • IZJAVU RAVNATELJA I DONATORA POGLEDAJTE U VIDEO PRILOGU:
  • Terezija Grgić, predsjednica novogardiške Lige gotovo svake godine organizira vrijedne akcije za pomoć bolnici u liječenju onkoloških pacijenata što je misija Lige. Prošle godine uloženo je puno truda i rada, sjećate se sigurno prekrasnog humanitarnog konecrta Simfonijskog orkestra HNK Osijek, a bilo je još nekoliko akcija i od prikupljenih sredstava kupljena je određena oprema za liječenje onkoloških pacijenata. Sada su donirali za opremu Jedinice intenzivnog liječenja gdje su i najteži pacijenti oboljeli od pandemije. Zahvaljujem im se obojima u ime svih djelatnika Bolnice. – istaknuo je dr. Josip Kolodziej.
  • Liga nastoji pomoći onkološkim i drugim pacijentima, koliko god je to u mogućnosti. Tako smo se javili i na projekt PBZ-a, prošli i dobili 30.000 kuna koje smo donirali za opremu Jedinice intenzivnoga liječenja u kojoj se liječi i veliki broj onkoloških bolesnika, a sada i oboljeli od COVID-19.
  • Inače Liga je ove godine imala namjeru kupiti aparat za spirometriju i saturaciju , međutim zbog pandemije donatori nisu bili u mogućnosti uplatiti nam sredstva. Za sada ih imamo za pola aparata i nadamo se slijedeće godine boljem stanju s ovom pandemijom kako bismo mogli realizirati i ovu akciju. Zahvaljujem u ime Lige ravnatelju na odličnoj suradnji, a i on sam je član Predsjedništva, tako da uvijek znamo što je Bolnici najpotrebnije. Liga će i dalje pomagati na korist svim pacijentima. – riječi su Terezije Grgić,
  • Osobno me malo smeta kada slušam i gledam kako se ljudi pate što će kupiti za Božić. Onda kupuju stvari koje im poslije Božića više neće trebati. Za mene kažu da sam star i staromodan, pa tako gostima, učenicima i ministrantima dijelim knjige, a u ovoj sam prigodi kada nas pritišće strah od toga virusa odlučio donirati nešto što će koristiti mnogima, neće se potrošiti i trajat će i nakon blagdana. U dogovoru sa ravnateljem, koji mi je rekao što je najpotrebnije sada, nabavljeni su i uređaji koje je on spomenuo. To je moj dar ovoj Bolnici i osoblju da lakše može skrbiti i pomoći pacijentima da ozdrave i da se mogu vratiti svojim obiteljima i svakodnevnom životu. – poručio je vlč. Antun Prpić.