Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti ŽUPANIJA: POČELO CIJEPLJENJE PROTIV COVID-a – PRVI SE CIJEPE ZDRAVSTVENI DJELATNICI I...

ŽUPANIJA: POČELO CIJEPLJENJE PROTIV COVID-a – PRVI SE CIJEPE ZDRAVSTVENI DJELATNICI I RIZIČNE SKUPINE

717
0
Podijeli objavu

Sedamdesetosmogodišnja Ruža Križ, korisnica Doma za starije i nemoćne u Slavonskom Brodu prva je osoba u Brodsko-posavskoj županiji koja se cijepila protiv virusa bolesti COVID-19. Kako je i ranije najavljeno, cijepljenje protiv COVID-a započelo je danas 27. prosinca, a prve doze namijenjene su najrizičnijim skupinama te zdravstvenim djelatnicima.

Prvom cijepljenju koje simbolično označava i početak kraja borbe s pandemijom koronavirusa, nazočili su i ravnateljica  Doma za starije i nemoćne Marija Filipović, zamjenik ravnateljice Ivica Alilović, brodskoposavki župan Danijel Marušić, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavke županije dr. Ante Cvitković, načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavke županije Stjepan Bošnjaković te predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić.

Gospođa Križ, nakon primjene cjepiva obratila se predstavnicima medija te kazala kako nije imala nikakvog straha te da se osjeća dobro. Pozvala je sve građane, posebice one starije dobi da učine isto kako bi zažtitili i sebe i druge.

Dr.Ante Cvitković u svom obraćanju rekao je kako je danas započelo cijepljenje i po zdravstvenim ustanovama, bolnicama u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, Zavodu za hitnu medicinu i Domu za starije „Sveti Vinko” u Novoj Gradiški. Pristiglo je stotinjak doza Pfizrerovog cjepiva, a ostatak se očekuje tijekom večeri i sutra ujutro. Dodao je kako se preko 50% zdravstvenih djelatnika u Brodsko-posavkoj županiji u anketi izjasnilo za cijepljenje protiv COVID 19.

Župan Danijel Marušić kazao je kako je ovo povijesni dan za cijelu za cijelu Republiku Hrvatsku pa tako i za našu županiju. S ovim cijepljenjem, kazao je Marušić, smatram da započinjemo pobjeđivati ovu opasnu zaraznu bolest. 

„U povjesti je bilo dosta pandemija i epidemija, a cijepljenje je faktor koji prekida Vogralikov (epidemiološki) lanac zaraze. Ovim putem pozivam sve one koji još razmišljaju, one koji su u nedoumici i sve građane u cjelini da sa cijepe jer na ovaj način svi zajedno možemo pobijediti zarazu. Moja obitelj i ja sigurno ćemo se cijepiti, a sada se cijepe ljudi koji su u prioritetnim skupinama, jer ponavljam, na ovaj način ćemo moći pobijediti zarazu, sačuvati živote i vratiti se normalnom načinu funkcioniranja.” – zaključio je župan Marušić.