Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti 8 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI, DVIJE OSOBE PREMINULE

8 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI, DVIJE OSOBE PREMINULE

669
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 8 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Slavonski Brod (3), općine Garčin i Sibinj (po 2) te grad Nova Gradiška (1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 7.797.

Trenutna 7-dnevna incidencija (broj zaraženih osoba na 100.000 stanovnika) u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 122, dok je trenutna 14-dnevna incidencija 264.

U zadnja 24 sata preminule su dvije osobe.

Obje su osobe preminule u slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević” (M – 1933. i Ž – 1954.).

Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 127. 

Hospitalizirane su ukupno 72 osobe (3 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 60 osoba, a u novogradiškoj bolnici 12 osoba. Jedanaest hospitaliziranih osoba je na respiratoru (1 osoba manje nego prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 601 osoba (45 osoba manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije na današnjoj je sjednici donio Zaključak o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama na području Brodsko-posavske županije kojim se od 01. veljače učenici i nastavnici u svim osnovnim i srednjim školama na području BPŽ vraćaju u školske klupe odnosno prelazi se na Model A (nastava u učionicama). Također je donesen i Zaključak kojim će se od nacionalnog Stožera CZ zatražiti produženje nužnih epidemioloških mjera za područje BPŽ do kraja veljače, a koje se najvećim dijelom odnose na mjere u ustanovama socijalne skrbi.

Izvor: Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije