Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti 18 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI, JEDNA OSOBA PREMINULA U NOVOGRADIŠKOJ BOLNICI

18 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI, JEDNA OSOBA PREMINULA U NOVOGRADIŠKOJ BOLNICI

680
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 18 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Nova Gradiška (5), grad Slavonski Brod i općina Sibinj (po 3), općine Cernik i Staro Petrovo Selo (po 2) te općine Nova Kapela, Oprisavci i Rešetari (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.089, dok je broj aktivnih slučajeva 92.

Trenutna 7-dnevna incidencija (broj zaraženih osoba na 100.000 stanovnika) u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 60, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 150.

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba (Ž – 1939.) u Općoj bolnici Nova Gradiška.

Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 138.

Hospitalizirane su ukupno 52 osobe (3 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 36 osoba, a u novogradiškoj bolnici 16 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (1 osoba više nego prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 621 osoba (57 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije je na svojoj današnjoj sjednici donio Odluku o ukidanju mjere privremene zabrane posjeta u ustanovama socijalne skrbi na području Brodsko-posavske županije kojom se omogućuju posjete korisnicima u vanjskim prostorima te izlasci izvan prostora ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja. Također, donesen je i Zaključak o načinu organizacije nastave u osnovnim i srednjim školama na području Brodsko-posavske županije kojim se osnivačima škola predlaže da se od 15. veljače 2021. godine nastava u svim razredima svih osnovnih i srednjih škola organizira po Modelu A (nastava u učionicama).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Izvor: Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije