Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti 41 NOVOZARAŽENA OSOBA U ŽUPANIJI – NAJVIŠE U NOVOJ GRADIŠKI

41 NOVOZARAŽENA OSOBA U ŽUPANIJI – NAJVIŠE U NOVOJ GRADIŠKI

660
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđen je 41 novi pozitivni nalaz osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđeni PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Nova Gradiška (11), grad Slavonski Brod (5), općine Davor, Garčin, Gornji Bogićevci, Rešetari i Vrpolje (po 3), općine Cernik, Dragalić i Velika Kopanica (po 2) te općine Nova Kapela, Okučani, Podcrkavlje i Vrbje (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.905, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 149 na 170.

Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 131, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 225.

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u Općoj bolnici Nova Gradiška (Ž – 1945.).

Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 170.

Hospitalizirana je ukupno 41 osoba (2 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 25 osoba, a u novogradiškoj bolnici 16 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 665 osoba (3 osobe manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Izvor: Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije