Naslovnica NAJAVE DOM KULTURE – 20 GODINA UMJETNIČKOG RADA TATJANE POLITEO

DOM KULTURE – 20 GODINA UMJETNIČKOG RADA TATJANE POLITEO

642
0
Podijeli objavu

Dragi prijatelji umjetnosti,
s velikim veseljem najavljujemo da od jučer, 7. 4. pa sve do 6. svibnja u našem galerijskom prostoru možete razgledati retrospektivnu izložbu kojom slavimo 20 godina umjetničkog rada Tatjane Politeo.

Veselimo se vašem dolasku, a jamčimo užitak u vrhunskim, vrlo zabavnim i zaigranim radovima! 😊

O umjetnici:
Tatjana Politeo rođena je u Zagrebu 1976. godine. Već od djetinjstva iskazivala je snažan interes za umjetnost, te nakon osnovne škole upisuje Školu primijenjene umjetnosti i dizajna. Logičan nastavak bila je zagrebačka Akademija likovnih umjetnosti gdje je diplomirala 2003. godine.
Tatjana Politeo umjetnica je s prirodnim osjećajem za smislenost oblikovanja cjeline i interpretaciju sadržajnog bogatstva odabranog motiva. Visoka, ali nimalo površna, estetika slike ostvarena je obiljem zanimljivih detalja u dinamičnom ritmu kretanja unutar kompozicije. Spontana i iskrena likovna ostvarenja umjetnice vode zainteresiranog promatrača na pustolovnu ekspediciju otpuštanja kočnica, oslobađanja granica i prepuštanja čistom vizualnom doživljaju zaigrane i ludičke imaginacije.

Članica HDLU-a i HZSU-a. Živi i radi u Zagrebu.
Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnima izložbama zemlji inozemstvu.

Iz predgovora Sonje Švec Španjol, mag. hist. art:
„Dvadesetogodišnje djelovanje akademske umjetnice Tatjane Politeo rezultiralo je retrospektivnom izložbom koja potvrđuje kako je riječ o umjetnici s prirodnim osjećajem za smislenost oblikovanja cjeline i interpretaciju sadržajnog bogatstva odabranog motiva. Njezini radovi slojevite su životne priče bazirane na isprepletenosti simbola, znakova, motiva, tekstova, detalja i boja. Primjenom kolaža, slikarskog morta, akrila, spreja, grafita i pastela ona gradi svijet pikturalne atmosfere, materične površine i bogate dinamične kompozicije. Visoka, ali nimalo površna, estetika slike ostvarena je obiljem zanimljivih detalja u dinamičnom ritmu kretanja unutar kompozicije.
Naglašena gestualnost poteza, ekspresivnost, te začudni odnosi elemenata rezultiraju dojmom dječje
očaranosti svijetom. Spontana i iskrena likovna ostvarenja Tatjane Politeo vode zainteresiranog promatrača na pustolovnu ekspediciju otpuštanja kočnica, oslobađanja granica i prepuštanja čistomvizualnom doživljaju zaigrane i ludičke imaginacije.“