Naslovnica CRNA KRONIKA ZBOG PROMETNIH PREKRŠAJA I NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA ZAVRŠILI U ZATVORU

ZBOG PROMETNIH PREKRŠAJA I NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA ZAVRŠILI U ZATVORU

716
0
Podijeli objavu

Policijski službenici su uhitili dvojicu počinitelja, te prekršajno prijavili, a protiv kojih je u Općinskom sudu proveden žurni postupak.

U Novoj Gradiški, u Ulici Slave Raškaj, dana 10. travnja, u 19.45 sati, javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, narušavali su 26-godišnjak i 21-godišnjak.

Naime, nakon što ih je 23-godišnjak upravljajući osobnim automobilom obišao, isti su ga svojim osobnim automobilom nastavili pratiti. Kada se 23-godišnjak zaustavio i izišao iz osobnog automobila, 26-godišnjak i 21-godišnjak su na istoga, bez povoda fizički nasrnuli, udarajući ga rukama i nogama, te su pored osobnog automobila razbili jednu staklenu bocu.

Daljnje narušavanje javnog reda i mira, spriječile su dvije osobe koje su 26-godišnjaka i 21-godišnjaka razdvojili od 23-godišnjaka.

Ozlijeđenom 23-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, gdje su ozljede okvalificirane kao lakše.

Policijski službenici su uhitili dvojicu počinitelja, koje su alkotestirali, te je kod 26-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u organizmu od 1,23 promila, a kod 21-godišnjaka u iznosu od 0,82 promila.

Dana 11. travnja, u 9 sati, u Općinskom sudu u Novoj Gradiški, proveden je žurni prekršajni postupak, kojom prilikom je 26-godišnjak zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kažnjen kaznom zatvora od 10 dana, dok je 21-godišnjak za isti prekršaj kažnjen novčanom kaznom.

Također je 21-godišnjak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjen novčanom kaznom, kaznom zatvora od 10 dana, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 18 mjeseci.

U poslijepodnevnim satima policijski službenici su 26-godišnjaka i 21-godišnjaka predali u zatvor u Požegi. 

Izvor: PU Brodsko-posavska