Naslovnica POLITIKA MOST – PREDSTAVLJENI KANDIDATI ZA ŽUPANA I NAČELNIKA OPĆINE ORIOVAC

MOST – PREDSTAVLJENI KANDIDATI ZA ŽUPANA I NAČELNIKA OPĆINE ORIOVAC

963
0
Podijeli objavu

Jučer, na Dan općine Oriovac, MOST-ovci su predstavili kandidata za župana Brodsko-posavske županije g. Roberta Matića i kandidata za načelnika općine Oriovac g. Matiju Jošića.

Robert Matić je specijalist javne uprave s dugogodišnjim iskustvom rada u županijskoj upravi. Iako se do sada nije bavio politikom, odlučio se priključiti mladoj, stručnoj ekipi i pomoći svojim iskustvom. Robet napominje:

‘’U županiji radim više od 2 desetljeća dobro znam kako županija funkcionira i što može funkcionirati bolje. Naime, Brodsko-posavska županija je duže godina na samome dnu u RH po ekonomskim pokazateljima i povlačenu sredstava iz europskih fondova. Ove stvari se moraju mijenjati što prije!’’

Kao kandidat za župana kroz svoj program, između ostalog, naglasak je stavio na važna područja: potpunu transparentnost trošenja javnih sredstava, na racionalnu i učinkovitu županijsku upravu.

‘’Uštedom sredstava iz županijskog proračuna, želimo osigurati novac za poticanje zapošljavanja i poduzetništva mladih.’’ – kaže Matić.

Robert Matić

Nadalje, smatra da županija mora i dalje proaktivno sudjelovati u pisanju projekata, programa i aplikacija općinama kako bi povukle sredstva iz Europske unije. Za mlade građane i đake važno je nastaviti ulagati u suvremene vještine: IT komunikacija i robotike u školama. Matić zaključuje predstavljanje programa potrebom za jasnim kriterijima i mjerilima na temelju kojih stariji građani ostvaruju pravo na smještaj u županijske domove za starije i nemoćne.

Matija Jošić, poduzetnik, općinski i županijski vijećnik, na početku je čestitao mještanima dan općine i najavio svoju kandidaturu za načelnika općine Oriovac. Trud i energiju želi usmjeriti u povratak gospodarski jake općine kakva je nekada i bila.

‘’Lokalna zajednica kroz svoje gospodarske zone i savjetodavnu službu mora pomoći sadašnjim i budućim poduzetnicima, OPG-ovcima i ostalim građanima. Djelomično je naš program sa prošlih lokalnih izbora preuzeti i ispunjen jer je kvalitetan.’’ kaže Jošić i nastavlja:

‘’Glavni problem naše općine je transparentnost i ulaganje u naše gospodarske zone. Svaki račun koje općina potroši mora biti vidljiv našim sugrađanima’’.

‘’Svakom potencijalnom ulagaču u našu industrijsku zonu, mi moramo biti olakotna a ne otegotna okolnost’’ – zaključuje Jošić.

Matija Josić

Kandidaturu Matije Jošića i njegovu listu za općinsko vijeće podržavaju MOST, Domovinski pokret i nezavisni, a svojim obraćanjem podržao je i saborski zastupnik g. Nikola Grmoja.

‘’Dajem punu podršku ovim dragim ljudima, kandidatima Matiji i Robertu. Svi smo nezadovoljni stanjem u našoj domovini i vrijeme je za buđenjem, za proljećem. Došao sam poslati poruku nade. Možemo zaustaviti ovu koruptivnu mrežu, koja je premrežila sve pore društva i dovela do iseljavanja. Naš zadatak je preuzeti odgovornost i mijenjati stvari.’’ – rekao je Grmoja.

Nikola Grmoja

‘’Ovdje iz Oriovca najavljujem kampanju MOST-a koja će se zvati Pokret povratka. Imali smo pokret ostanaka, ali to više nije dovoljno. Trebamo ljude vratiti u Hrvatsku. Ako sav raspoloživi novac usmjerimo ka otvaranju radnih mjesta, zapošljavanje i obračun s korupcijom, to ćemo i uspjeti.’’

MOST