Naslovnica CRNA KRONIKA DVIJE TEŠKE PROMETNE NESREĆE U ZAPOLJU I SMRTIĆU – POGINUO 31-GODIŠNJAK

DVIJE TEŠKE PROMETNE NESREĆE U ZAPOLJU I SMRTIĆU – POGINUO 31-GODIŠNJAK

1185
0
Podijeli objavu
Foto: PU Brodsko-posavska

Tijekom trajanja očevida od 13.15 do 17.20 sati, policijski službenici su za promet zatvorili županijsku cestu 4158 u Zapolju, te promet preusmjeravali obilazno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, u 13 sati, u Zapolju, smrtno je stradao 31-godišnjak.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 31-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom, te je prilikom vožnje koristio mobitel (što umanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom).

Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste (mokar kolnik), te atmosferskim prilikama (kiša), 31-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem automobila, prešao na travnatu površinu i u zanošenju sletio u odvodni kanal. U daljnjem nekontroliranom kretanju automobil je udario u betonski rub kolnog ulaza i drveni stup javne rasvjete, te metalne stupove dvorišne ograde, nakon čega se više puta prevrnuo, udarivši nakon toga u tri stabla (voćke).

Vozač je ispao iz automobila i na mjestu događaja smrtno stradao. 
Prilikom udara automobila u stup javne rasvjete, došlo je do pucanja metalnih vodiča i prestanka isporuke električne energije o čemu je odmah obavještena mjerodavna služba zbog saniranja štete.

Tijekom trajanja očevida od 13.15 do 17.20 sati, policijski službenici su za promet zatvorili županijsku cestu 4158 u Zapolju, te promet preusmjeravali obilazno.

Policijski službenici protiv vlasnice vozila donose prekršajni nalog (davanje automobila osobi koja nema pravo upravljati motornim vozilom) zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
O prometnoj nesreći policija dostavlja obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 

Također, istog dana, u 13.50 sati, u Smrtiću se dogodila prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama.

Došlo je do sudara dva osobna automobila, kojom prilikom su dvije osobe ozlijeđene. Pružena im je liječnička pomoć i su prevezene u bolnicu u Novoj Gradiški.

Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika, obavljanje očevida i utvrđivanje činjeničnog stanja, nakon čega slijedi priopćenje, priopćila je Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske.