Naslovnica PROSVJETA Elektro-tehnička i ekonomska škola MATURANTI SE 14-om QUADRILLOM I NORIJADOM OPROSTILI OD SREDNJE ŠKOLE /PHOTO/

MATURANTI SE 14-om QUADRILLOM I NORIJADOM OPROSTILI OD SREDNJE ŠKOLE /PHOTO/

1500
0
Podijeli objavu

Maturanti novogradiških srednjih škola na vlastitu su inicijativu proslavili danas tradicionalnom norijadom i quadrillom kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

Kao i obično, u tim posebnim sentimentalnim ternutcima opraštaju se od svojih razrednika, profesora i jedne epohe svog života. Neke će put odvesti u različitim smijerovima, stoga je također i emotivan trenutak svakog srednjoškolca oprostiti se od školskog društva, a nastavkom daljnjeg školovanja i voljenog grada.

Mnogi kažu da je srednjoškolsko doba najsretnije u životu svakog mladog čovjeka. Tada se stječu doživotna prijateljstva ali mnogi, nakon nekog vremena, izgube kontakte zbog školovanja u drugim gradovima i budućeg radnog mjesta.

Puno njih će otići na viša školovanja, neki će odmah krenuti u potragu za poslom, a nažalost, mnogi će se vjerojatno odlučiti i napustiti grad i Hrvatsku i svoju egzistenciju potražiti u tuđini. No, vrijeme će pokazati.

Plešući tradicionalnu quadrillu na središnjem gradskom trgu, maturanti novogradiške Gimnazije, Industrijsko-obrtničke i Elektrotehničke i ekonomske škole svečano su obilježili norijadu.

Četrnaestoj norijadi nije kao svake godine otvorio netko od predstavnika Gada Nova Gradiška, no prof. Mladen Šop izvrsno se snašao u ulozi moderatora.

Pošto je sve na brzinu organizirano, neki razredi nisu ni znali, pa nisu ni bili prisutni na quadrilli.

No, bilo kako bilo, novogradiške srednje škole i ove su godine ispratile još jednu generaciju svojih učenika u, nadajmo se, bolju budućnost.