Naslovnica OPĆINE PROMOVIRANA KNJIGA: „DVD Rešetari – 90 godina humanog rada i djelovanja“

PROMOVIRANA KNJIGA: „DVD Rešetari – 90 godina humanog rada i djelovanja“

872
0
Podijeli objavu

U petak 21. svibnja. 2021. godine u novom društvenom domu u Rešetarima DVD Rešetari predstavilo je knjigu „DVD Rešetari – 90 godina humanog rada i djelovanja“, izdanu u povodu 90. obljetnice društva.

Nažalost, zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera planirano rođendansko slavlje moralo je prošle godine biti odgođeno, pa je odgođena i promocija ove knjige čiji je autor Franjo Samardžić.

Pozdravljajući okupljene Antun Jug, predsjednik DVD Rešetari, izrazio je zadovoljstvo što je napokon došlo do promocije knjige koja govori o 90 godina rada vatrogasaca u Rešetarima i naporima koji su članovi društva ulagali da se ono održi u svim povijesnim previranjima, društvenim uređenjima i državama i pod motom „Vatru gasi – brata spasi“, unapređuje svoj rad i priskače ljudima u nevolji, bilo da se radi o požarima ili drugim nedaćama.

O knjizi su, uz autora govorili, općinski načelnik Zlatko Aga, Tihomir Batalo, ravnatelj Osnovne škole „Ante Starčević“, velečasni Josip Bogović i Krešimir Knežević, zamjenik predsjednika DVD-a Rešetari.

Govorili su o značaju koje je DVD Rešetari imalo u proteklih 90 godina u ukupnom životu mjesta, posebno njegovom društvenom životu jer su vatrogasci bili inicijatori brojnih događanja u mjestu, a vatrogasni dom mjesto okupljanja mještana. Govorili su o zajedništvu i suradnji DVD-a, Crkve, škole kao obrazovne ustanove i učitelja koji, osim što su bili prosvjetitelji, su bili i vatrogasci.

Ivica Jelančić govorio je novim povijesnim saznanjima o nastanku mjesta Rešetari i potrebi da se ona obznane i na prikladan način prezentiraju javnosti.

Iako zbog epidemioloških mjera nije bilo obilježavanja obljetnice rešetarački vatrogasci imaju velikih razloga da budu zadovoljni. Antun Jug i Krešimir Knežević zahvalili su svima koji su dali svoj doprinos da se knjiga pripremi i tiska, posebno Općini Rešetari i načelniku Zlatku Agi na potpori koju imaju.

Na poklon su u povodu obljetnice dobili novi i opremljeni vatrogasni dom sa spremištima, a kako su najavili Antun Jug i načelnik Zlatko Aga uskoro stižu i tri vatrogasna vozila.

Rešetarački vatrogasci mogu se pohvaliti da imaju više nego primjerene uvjete za rad i intervencije pa ne čude novi obučeni vatrogasci i novi članovi koji im se pridružuju. 

Izvor: www.novagra.hr