Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti 11 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – 444 OSOBA U SAMOIZOLACJI

11 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – 444 OSOBA U SAMOIZOLACJI

753
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđeno je 11 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Općina Sibinj (4), grad Slavonski Brod (3), grad Nova Gradiška (2) te općine Donji Andrijevci i Vrbje (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 11.869.

Nastavlja se trend pada broja zaraženih osoba na 100.000 stanovnika tako da trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 67, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 193.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19.

Hospitalizirane su ukupno 52 osobe (4 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 37 osoba, a u novogradiškoj bolnici 15 osoba. Na respiratorima je 12 hospitaliziranih osoba (2 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 9 osoba, a u novogradiškoj bolnici 3 osobe.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 444 osobe (16 osoba manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Izvor: Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije