Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti 4 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – 374 OSOBE U SAMOIZOLACIJI

4 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI – 374 OSOBE U SAMOIZOLACIJI

500
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđena su 4 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem).

Zaražene osobe imaju prebivalište u općinama Bebrina, Donji Andrijevci, Rešetari i Staro Petrovo Selo.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 11.879.

Nastavlja se trend pada broja zaraženih osoba na 100.000 stanovnika tako da trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 38, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 136.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirane su ukupno 43 osobe (isto kao i prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 35 osoba, a u novogradiškoj bolnici 8 osoba. Na respiratorima je 6 hospitaliziranih osoba (1 osoba manje nego prethodni dan), svih 6 u slavonskobrodskoj bolnici.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 374 osobe (21 osoba manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Izvor: Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije