Naslovnica TOP NEWS UGNG – SKUPLJANJEM ČEPOVA POMAŽU OBOLJELIMA OD LEUKEMIJE I LIMFOMA

UGNG – SKUPLJANJEM ČEPOVA POMAŽU OBOLJELIMA OD LEUKEMIJE I LIMFOMA

703
0
Podijeli objavu

Kada sam 2018. godine počela raditi u Udruzi gluhih i nagluhih Nova Gradiška, inicirala sam sakupljanja čepova nakon što sam pročitala članak na internetu kako je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) pokrenula projekt pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”. – ističe Verena Matijašević Biro iz Udruge gluhih u nagluhih Nova Gardiška.

Udruga sa sjedištem u Čakovcu djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga, koja ima više od 500 članova, vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora) te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.

Naime, sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa.

Izradivši kutiju koja je isticala za što se čepovi skupljaju te koji je cilj ovog projekta, svi zaposlenici su vrijedno počeli sakupljati čepove, što u uredu, što kod kuće…

Nije trebalo dugo da postojeću kutiju zamijenimo većom jer je odaziv bio velik. Nakon nekog vremena priča se proširila te su se tako uključili i naši prijatelji, druge institucije u našem gradu kao i sami građani. Veliko hvala dugujemo zaposlenicima Policijske postaje Nova Gradiška koji su sakupili jako puno čepova i zamolili da nam se pridruže u ovoj akciji.  Vrlo često kutije sa čepovima i motivirajućim porukama pošaljemo na adresu Udruge u Čakovcu s nadom da smo barem malo pripomogli ovoj hvalevrijednoj akciji.

Mislim da govorim u ime svih. Svi oboljeli su nam u mislima i molitvama i cijelim srcem se nadamo i vjerujemo u njihovo ozdravljenje.

Sakupljanjem plastičnih čepova i VI možete pomoći djeci oboljeloj od leukemije i limfoma da nabave skupocjene lijekove. Potrebno je samo ubaciti čepove u kutiju i poslati na adresu Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u Čakovcu.

Izvor: UGNG / Verena Matijašević Biro