Naslovnica EU “ELDA” U VRHU SA NAJBOLJIM STARTUP TVRTKAMA U HRVATSKOJ PO EU KRITERIJIMA...

“ELDA” U VRHU SA NAJBOLJIM STARTUP TVRTKAMA U HRVATSKOJ PO EU KRITERIJIMA ZA 2021. GODINU

847
0
Podijeli objavu

Novogradiška tvrtka Elda po izboru beststartup.eu svrstana je u sam vrh renomiranih hrvatskih tvrtki koje su po kriterijima Europske unije zabilježili najbolji rast, odnosno startup u 2021. godini.

U izboru najboljih proizvođača sa sjedištem u Republici Hrvatskoj Elda se nalazi u društvu renomiranih tvrtki – Rimac Automobili, Tridero Tech, DOK-ING, Mobilisis, AD Plastik, Pan-Pek, M San Grupa…  

Navedene tvrtke imaju različite pristupe inoviranju proizvodne industrije, ali sve su to etablirane tvrtke sa kontinuiranim rastom i napretkom koje vrijedi slijediti.

Kriteriji analitike određuju se od čitavog spektra veličina, od vrhunskih startupova do etabliranih brandova po slijedećim kategorijama:

Inovacije:

Inovativne ideje

Inovativni put do tržišta

Inovativni proizvodi

Rast:

Izuzetan rast

Iznimna strategija rasta

Upravljanje i menadžment

Utjecaj na društvo

Od velike važnosti  za naš mali grad je da se jedna novogradiška tvrtka probila na sam vrh najetabliranijih hrvatskih proizvođača.

Neslužbeno doznajemo kako je bilo pregovora da tvrtka Rimac Automobili također investira u Industrijski park Nova Gradiška, no to se nije realiziralo kao ni sa nekolicinom ostalih investitora. Koji je razlog tome pokušat ćemo doći do relevantnih informacija.

U tom slučaju bi Nova Gradiška bila jezgro najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj, naravno uz već postojeća ostrojenja Aminolabsa (Atlantic) i Klima opreme.

No, tu je riječ o vanjskim investitorima. Veći je uspjeh kada domaći poduzetnici od početka poslovanja krenu iz Nove Gradiške gdje im je i dan danas sjedište. Svjetli primjer toga je Elda d.o.o