Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti 5 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI: JEDNA OSOBA PREMINULA – CZ BPŽ POZIVA NA...

5 NOVOZARAŽENIH U ŽUPANIJI: JEDNA OSOBA PREMINULA – CZ BPŽ POZIVA NA CIJEPLJENJE

103
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 5 novih slučajeva zaraze od COVID-19.

Tri slučaja zabilježena su na području Slavonskog Broda te po jedan slučaj na području Općine Bebrina i Općine Staro Petrovo Selo.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije na današnji dan sada iznosi 11.976.

U zadnja 24 sata jedna je osoba preminula od posljedica bolesti COVID- 19. u slavonskobrodskoj Bolnici “Dr.Josip Benčević”.

Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 239.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici “Dr. Josip Benčević” hospitalizirano je ukupno 14 osoba od čega su 3 na respiratoru.

U novogradiškoj Bolnici hospitalizirane se 2 osobe, no ni jedna osoba ne nalazi se na respiratoru.

Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 310 osoba.

Stožer CZ BPŽ opetovano podsjeća i poziva sve zainteresirane punoljetne osobe sa slavonskobrodskog područja naše županije, koje se do sada nisu cijepili protiv COVID-19 bolesti, da se odazovu na cijepljenje koje jeu tijeku, u sportsku dvoranu Srednje poljoprivredne škole (Srednja škola M.A. Reljković, Ul. Ivana Cankara 76, 35000, Slavonski Brod) prema slijedećem rasporedu:

Druga doza će biti na naznačene termine također u srednjoj školi M.A. Reljković. Cijepit će se Pfizer cjepivom, a  sa sobom je zdravstvenu iskaznicu . Mogu se cijepiti samo osobe koje imaju boravište i prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji te koje imaju  zdravstvenu iskaznicu hrvatskog zdravstvenog osiguravajućeg društva.

MOBILNI TIM ZA CIJEPLJENJE PROTIV COVID-19

Stožer CZ BPŽ dodatno obavještava građane kako  MOBILNI TIM za cijepljenje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo brodsko-posavske županije, danas, u UTORAK 15.06.2021. dolazi u općinu Oriovac godine, s ciljem da se omogući cijepljenje protiv COVID-19 svim zainteresiranim osobama koje se do sada nisu cijepile protiv te bolesti.

Na raspolaganju je cjepivo MODERNA  – I.  doza bi bila u srijedu 15.06.2021; II. doza je predviđena u subotu 16.07.2021. u istoj satnici i lokacijama kao što je postavljeno za I. dozu.

Raspored punktova je:

Oriovac – 8’30 sati
Lužani – 10’30 sati
Slavonski Kobaš – 13 sati

Cijepljenje će se odvijati u prostorima pripadajućeg mjesnog Doma za svaki navedeni punkt.

MOBILNI TIM za cijepljenje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo brodsko-posavske županije doći će i u općinu Klakar u SRIJEDU 16.06.2021. godine. Na raspolaganju je također cjepivo MODERNA – I. doza bi bila u srijedu 16.06.2021; II. doza je predviđena u subotu 17.07.2021. u istoj satnici i lokacijama kao što je postavljeno za I. dozu.

Raspored punktova je:

• Ruščica – 8’30 sati
• Klakar – 11’30 sati

Izvor: Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije