Naslovnica NAJAVE VEČER FLAMENKA U ČETVRTAK – NASTUP NINE ĆORIĆ i GORANA ŽEGARCA U...

VEČER FLAMENKA U ČETVRTAK – NASTUP NINE ĆORIĆ i GORANA ŽEGARCA U GRADSKOM PARKU

57
0
Podijeli objavu

Iz Pučkog otvorenog učilišta M. A. Relković s veseljem najavljuju večer flamenka i sjajnu Ninu Ćorić koja će u pratnji Gorana Žegarca nastupiti u Gradskom parku u četvrtak 22. 7. s početkom u 20:30.

Nina Ćorić (Niña Flamenca) prva je i, za sada, jedina pjevačica flamenka u Hrvatskoj priznata od struke.

Godine 2012., osniva Flamenco Festival Zagreb koji uspješno djeluje do danas promovirajući ovu španjolsku umjetnost. Iste godine, nakon uspješno realiziranog projekta “Pjevajući Lorcu” pozvana je u Madrid u jednu od najpoznatijih škola flamenka “Amor de Dios” na daljnje usavršavanje.

Surađuje s renomiranim flamenko umjetnicima iz Španjolske i aktivno nastupa. Brojne su tu suradnje i s hrvatskim umjetnicima, primjerice s Filipom Šovagovićem surađuje na djelu „Lorca“ (2015.),

Stalna je suradnica Veleposlanstva Kraljevine Španjolske s ciljem promoviranja flamenka u Hrvatskoj te predstavlja Zagreb i Hrvatsku na raznim manifestacijama i nastupima.

U pratnji joj je talentirani Goran Žegarac, Zagrepčanin koji dijeli Nininu ljubav prema flamencu, a iako se školovao na kontrabasu, prava ljubav mu je gitara. Surađuje s brojnim glazbenicima i sudjeluje na raznim festivalima.
Veselimo se vašem dolasku!

*Koncert ostvarujemo uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Grada Nova Gradiška i Turističke zajednice Grada Nova Gradiška.