Naslovnica GRAD SLAVONSKI DUĆAN DOBITNIK SREBRNE POVELJE “SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA” /VIDEO/

SLAVONSKI DUĆAN DOBITNIK SREBRNE POVELJE “SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA” /VIDEO/

1124
0
Podijeli objavu

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” u Zaprešiću je 30. lipnja dodijelila nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”.  

Među najboljima u ruralnom turizmu iz cijele Hrvatske za 2020. godinu je  i Slavonski dućan iz Nove Gradiške.

Na svečanosti održanoj u Multimedijalnom centru Vršilnica u Zaprešiću  Srebrnu povelju u kategoriji Ruralno turistički objekti primili su Milan Rosić, upravitelj Zadruge proizvođača novogradiškog kraja i voditelj „Slavonskog dućana”,  predsjednik Skupštine VitomirŽakić i direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška Dinka Matijević.

  • VIŠE U VIDEO SNIMCI IZJAVE MILANA ROSIĆA, VODITELJA SLAVONSKOG DUĆANA:
  • Kandidirani su najbolji projekti, programi i aktivnosti iz čitave hrvatske u cilju očuvanja hrvatske izvornosti i stvaranja turističkog proizvoda usluga,  te promocije razvoja ruralnih krajeva RH. U kategoriji ruralno turistički projekti  kandidirala sam  naš Slavonski dućan  koji je osvojio Srebrnu povelju. Izuzetna mi je čast, ponos i zadovoljstvo što je odabran i prepoznat po osam načela po kojima je ocjenjivački sud  obavio ocjenjivanje.  Prepoznati smo po načelu izvornosti i autohtonosti, sinergije i udruživanja poljoprivrednih proizvođača i svega ostalog što imamo u Slavoniji za ponudit  na jednom mjestu. 
  • Moram reći da je Slavonski dućan  projekt zajednice proizvođača novogradiškog kraja.  Prvi dućan je otvoren u bivšem prostoru Turističke  zajednice, na inicijativu gradonačelnika Vinka Grgića koji je rekao da se  projekt mora širiti i da zaslužuje drugi prostor. Osiguran je novi prostoru u bivšem Varteksu u srcu grada, suvremeno je uređen, a za njegovo uređenje inspiracija je bila tradicija. Na njegovu ideju otvorena je kušaonica da svi posjetitelji ne moraju samo gledati sve proizvode i kupiti, nego ih mogu i kušati. 
  • Srebrna povelja Suncokret ruralnog turizma  priznanje je Slavonskom dućanu  i Gradu Nova Gradiška, te svim drugim dionicima  ovog hvalevrijednog  turističkog i gospodarskog  projekta. Jako smo ponosni i sretni. Zahvale idu Vitomiru Žakiću, predsjedniku  Zajednice proizvođača  i Milanu Rosiću, upravitelju zadruge – riječi su Dinke Matijević.