Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti GOTOVO MILIJUN KUNA ŽUPANIJI ZA PROJEKT “OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE U RIZIKU OD...

GOTOVO MILIJUN KUNA ŽUPANIJI ZA PROJEKT “OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE U RIZIKU OD SIROMAŠTVA 21./22.”

757
0
Podijeli objavu

U Zagrebu je jučer održana svečanost uručivanja ugovora za Javni poziv Ministarstva rada mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva” koji će Brodsko-posavska županija nastaviti provoditi i u školskoj godini 2021./22.

Ugovore je korisnicima uručio ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, a u ime Brodsko-posavske županije potpisao ga je župan dr.sc. Danijel Marušić.

Projekt “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva – školska godina 2021.-2022. provodi se u suradnji s Ministarstvom rada mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kao Posredničkim tijelom te u suradnji s 22 osnovne škole kojima je osnivač Brodsko-posavska županija.

Cilj ovog projekta, kao i dosadašnjih godina, je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva na području Brodsko-posavske županije pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama. Ciljane skupine su djeca koje žive u siromaštvu ili su u riziku od istog, a polaznici su obveznog školskog programa u matičnim i područnim školama na području Brodsko-posavske županije.

Planirani vremenski period provođenja projekta je od 4. studenog 2021. godine do 21. lipnja 2022. godine. Planirano je da će ovo pravo ostvariti, odnosno, da će obrok financiran iz ovog projekta primati 1261 učenik.

Ukupni prihvatljivi troškovi Projekta za ovo školsku godinu su 999.472,38 kuna.

Valja istaknuti kako je Brodsko-posavska županija ovaj projekt provodila i tijekom protekle četiri školske godine, za što je, od 2017. godine do 2021. godine uloženo 4,9 milijuna kuna. Također treba napomenuti kako ovaj Projekt nije zamjena postojećih nacionalnih programa subvencioniranja prehrane, već dodana vrijednost kojom će ovaj oblik pomoći biti dostupan većem broju djece.

Izvor: BPŽ