Naslovnica GRAD DRAGO HEDL U NOVOJ GRADIŠKI PREDSTAVIO TV SERIJU i TRILOGIJU ROMANA “ŠUTNJA”

DRAGO HEDL U NOVOJ GRADIŠKI PREDSTAVIO TV SERIJU i TRILOGIJU ROMANA “ŠUTNJA”

1077
0
Podijeli objavu

U četvrtak 27. siječnja u Gradska knjižnica Nova Gradiška ugostila je doajena hrvatskog istraživačkog novinarstva Dragu Hedla koji je u novoj gradskoj vijećnici prisutnima predstavio svoju trilogiju kriminalističkih romana pod nazivom “Šutnja”. Prisutne je uvodnim riječima pozdravila ravnateljica GK Ernestina Straga – Šašić koja je i predstavila gosta.

Prema istoimenim romanima realizirana je i visokobudžetna kriminalistička serija u hrvatsko-ukrajinskoj koprodukciji koja se će hrvatskoj publici početi prikazivati od 7. ožujka na HRT-u. Serija “Šutnja” (Silence) također će se ptikazivati i u Ukrajini i na Netflix inetrnet platformi. Seriju režira Dalibor Matanić, a radnja se odvija u Osijeku i Kijevu.

  • “Osobito me veseli što je serija zasnovana na romanima koje sam pisao prošlih godina na trilogiji “Ispovjedna tajna”, “Izborna šutnja” i “Kijevska piletina”. Prva sezona koja se sastoji od 6 epizoda zasnovana je na prvom romanu “Izborna šutnja”. Veseli me što svaki autor ekranizaciju svog romana doživljava dvojako. Prvo radostan sam zbog toga što će i ljudi koji nisu čitali knjigu imati prilike vidjeti što je uradio, a drugo zbog toga što veseli način na koji netko drugi vidi ono što vi imate u svojoj mašti u svojoj glavi.” – istaknuo je Drago Hedl.

Seriju u režiji Dalibora Matanića“Šutnja” potpisuju Nebojša Taraba i Miodrag Sila, dok je autor scenarija Milan Alčevski.

Glume: Goran Bogdan, Darko Milas i Ksenija Mišina (UKR).