Naslovnica NAJAVE “PRIČA O MOJOJ ŽENI” VEČERAS U NG KINU /TRAILER/

“PRIČA O MOJOJ ŽENI” VEČERAS U NG KINU /TRAILER/

102
0
Podijeli objavu

SADRŽAJ FILMA:

Romantična drama „Priča o mojoj ženi“ adaptacija je istoimenog romana autora Milana Fusta iz 1942. godine. Sama priča, varijacija na legendu o Letećem Holandezu, radnjom je smještena u dvadesete godine prošlog stoljeća. U njoj se brodski kapetan Jakop Storr u lokalnom kafiću s prijateljem okladi da će oženiti prvu ženu koja će ući u bar… a tada ulazi mlada Lizzy. Fustov roman prvi put je objavljen u Mađarskoj 1942. godine, ali je na engleski preveden tek krajem osamdesetih, kada je postao književnom senzacijom. Film je režirala mađarska redateljica Ildikó Enyedi čiji je prethodni film „Tijelo i duša“ pobijedio na filmskom festivalu u Berlinu. Ovo joj je prvi film na engleskom jeziku.

Rođena u Budimpešti 1955., Ildikó Enyedi započela je karijeru kao konceptualna i medijska umjetnica, a zatim se posvetila snimanju kratkih i dugometražnih filmova, i to kao scenaristica i redateljica. Za svoj rad osvojila je više od 40 međunarodnih nagrada. Njezin film „My 20th Century“ izabran je za jednog od 12 najboljih mađarskih filmova svih vremena.

Godine 1992. bila je članica žirija filmskog festivala u Berlinu. Predaje na Akademiji za kazališnu i filmsku umjetnost u Budimpešti.

PRIČA O MOJOJ ŽENI

SRIJEDA, 29. 6. u 19:30 sati

IZVORNO IME: The Story of My Wife 

REŽIJA: Ildiko Enyedi

ULOGE: Lea Seydoux, Louis Garrel, Gijs Naber, Luna Wedler

ŽANR: romantična drama

TRAJANJE FILMA: 169 min. 

GODINA: 2022.

DRŽAVA: Mađarska

CIJENA ULAZNICE: 25 KN

DOBNA PREPORUKA: 12