Naslovnica GRAD UZ DOMAĆE TAMBURAŠE SVEČANO ZAVRŠENO 26. NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO /VIDEO + PHOTO/

UZ DOMAĆE TAMBURAŠE SVEČANO ZAVRŠENO 26. NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO /VIDEO + PHOTO/

965
0
Podijeli objavu

Ovogodišnje 26. izdanje Novogradiškog glazbenog ljeta zasigurno će se dugo pamtiti kao najuspješnije po broju posjećenosti, izvođačima i bogatim popratnim sadržajima kojima smo mogli svjedočiti protekla četiri dana održavanja.

Četvrta večer, tradicionalno u pravom slavonskom štihu, bila je rezervirana za domaće tamburaške izvođače koji su brojnim posjetiteljima obogatili nedeljnu večer i tamburicom donijeli jedno osvježenje, odnosno evocirali temelje same manifestacije.

Na oduševljenje publike, Gradski orkestar Nova Gradiška, KUD “Tamburica” i Slavko Mikulić i Tamburaški sastav “Satir” izveli su mnoge domaće skladbe, a posebno sentimentalna izvedba je bila Kekina izvedba Pucine pjesme ‘Ulicom Gradiške Nove’ što je i svojevrsna himna grada.

Na kraju su se uz spomenute na binu popeli i direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška Dinka Matijević i suosnivač NG ljeta Željko Brčić – Duša koji su i službeno zatvorili ovogodišnju mega manifestaciju koja je ove godine uistinu zadovoljila glazbene ukuse, a gastro ponudom jela i ljubitelje dobre kapljice i nepca svih koji su bili u Novoj Gradiški. A prigodno atmosferi, u pravom slavonskom maniru uz svirku Satira, posjetitelji su zaplesali veliko kolo.

Program je kao i proteklih godina vodio Silvio Stilinović.