Naslovnica NAJAVE “MOONAGE DAYDREAM” – DOKUMENTARAC O BOWIEJU u PETAK u NG KINU /TRAILER/

“MOONAGE DAYDREAM” – DOKUMENTARAC O BOWIEJU u PETAK u NG KINU /TRAILER/

240
0
Podijeli objavu

SADRŽAJ FILMA:

Moonage Daydream osvjetljava život i genijalnost Davida Bowieja, jednog od najplodnijih i najutjecajnijih umjetnika našeg vremena i prvi je film koji je podržao David Bowie Estate, koji je redatelju omogućio neviđeni pristup njihovoj kolekciji.

Ispričan uzvišenim, kaleidoskopskim slikama, osobnim arhiviranim snimkama, neviđenim izvedbama, te utemeljen glazbom i riječima Davida Bowieja, MOONAGE DAYDREAM poziva publiku da urone u jedinstveni svijet koji je “Bowie”.

Godine 2018. Morgenu je dodijeljen pristup bez presedana Bowiejevom arhivu koji obuhvaća cijeli životni materijal, uključujući opsežan katalog neviđenih snimaka i osobnu kolekciju njegove vlastite umjetnosti i poezije. Morgen je proveo četiri godine sklapajući film i još 18 mjeseci dizajnirajući zvučnu kulisu, animacije i paletu boja.

Tijekom svoje karijere, kroz generacije, Bowie nas je učio da su naše razlike naše snage.

S MOONAGE DAYDREAM, Bowie nam daje putokaz kako preživjeti 21. stoljeće, pozivajući publiku da slavi njegovu ostavštinu kao nikada prije.

MOONAGE DAYDREAM

PETAK, 30. 9. u 19:30 sati

IZVORNO IME: Moonage Daydream

REŽIJA: Brett Morgen

ŽANR: glazbeni, dokumentarni

TRAJANJE FILMA: 140 min.  

GODINA: 2022.

DRŽAVA: Njemačka, SAD

CIJENA ULAZNICE: 25 KN (3,32 EUR)

Ulaznice možete rezervirati putem e-maila: domkulturenovagradiska@gmail.com, na br. telefona: 035/637-799, kupiti u tajništvu Učilišta radnim danom od 7,00 do 15,00 h i na blagajni, sat vremena prije projekcije.

*Zadržavamo pravo izmjene termina.