Naslovnica OPĆINE Cernik GmNG – NOĆ MUZEJA U CERNIKU i NOVOJ GRADIŠKI DONOSI U IDUĆI...

GmNG – NOĆ MUZEJA U CERNIKU i NOVOJ GRADIŠKI DONOSI U IDUĆI PETAK MNOŠTVO SADRŽAJA

240
0
Podijeli objavu

26. siječnja 2023. od 17 sati u Cerniku i od 19 sati u Gradskom muzeju Nova Gradiška.

Gradski muzej Nova Gradiška će ovogodišnju Noć muzeja obilježiti predstavljanjem zbornika i otvaranjem dviju gostujućih izložbi Arheološkog muzeja Zadar.

Predstavljanje zbornika Cernik – prilozi o povijesti i baštini održat će se u 17 sati u franjevačkom samostanu u Cerniku, a tiskan je povodom obilježavanja 500. obljetnice franjevaca u Cerniku. Nastao je u suradnji Gradskog muzeja Nova Gradiška i Općine Cernik, Hrvatskog instituta za povijest – Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje, Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, Franjevačkog samostana i crkve svetog Petra Apostola u Cerniku, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Uprave za zaštitu kulturne baštine i Konzervatorskog odjela u Slavonskom Brodu. Promotori će biti Marija Mihaljević iz Gradskog muzeja Nova Gradiška te Marija Karbić i Stanko Andrić iz Hrvatskog instituta za povijest.

Otvorenja izložbi Ispričam ti priču i Pogrebni obredi i običaji staroga Rima će se održati u 19 sati u potkrovlju muzeja nakon čega će uslijediti vodstvo autorica izložbi, Timke Alihodžić i Kornelije A. Giunio, te dodatni sadržaji.

Zatim u 20 sati u galeriji muzeja na red dolazi stručno vodstvo po izložbi kipara i medaljera Ive Kerdića, koje će održati autor izložbe Miroslav Pišonić, a koje će biti upotpunjeno demonstracijom osnovnih kiparskih tehnika lijevanja.

Kao i svake godine, uz otvorenja, vodstva i edukativne sadržaje sve posjetitelje očekuje okrepa, a druženje će trajati do odlaska zadnjeg posjetitelja.

PROGRAM:

17:00Predstavljanje zbornika u franjevačkom samostanu u Cerniku  
19:00Otvorenje dviju gostujućih izložbi uz stručno vodstvo te edukativne sadržaje  
20:00Stručno vodstvo na izložbi o Ivi Kerdiću uz edukativne sadržaje  
do kraja noćiObilazak izložbi, druženje, sudjelovanja u edukativnim sadržajima i uživanje u okrepi