Naslovnica GRAD Gospodarstvo CEKOM NG – UZ ZAVRŠETAK TEHNOLOŠKO-INOVACIJSKOG CENTRA NUDE PODRŠKU PODUZETNICIMA U DOMENAMA...

CEKOM NG – UZ ZAVRŠETAK TEHNOLOŠKO-INOVACIJSKOG CENTRA NUDE PODRŠKU PODUZETNICIMA U DOMENAMA MODERNOG STROJARSTVA /VIDEO/

796
0
Podijeli objavu

CEKOM Nova Gradiška, smješten u novogradiškoj Industrijskoj zoni, osnovan je na primjeni naprednog inženjerstva, Automatizacije i robotike, novih materijala, kao i ključnih razvojnih tehnologija (KET) te ICT-a, što osigurava tehnološku osnovu i ključne izvore inovacija. Zbog horizontalne prirode i važnosti za cijeli inovacijski sustav, KET i ICT predstavljaju sredstvo za modernizaciju industrijske baze i pokretač su razvoja novih industrija u području djelovanja CEKOM-a.

Odrednice Cekoma NG su iskustvo i tradicija u obradi metala i strojarstvo te proizvodnja hrane na području Nove Gradiške. Na taj način u suradnji s partnerima i implementaciji istih projekt je osmišljen u svrhu unapređenja gospodarskog razvoja i poslovne konkurentnosti na području istočne Hrvatske nudeći podršku poduzetnicima da budu konkurentniji na novim tržištima.

Za sada je u projekt uključeno sedam stalnih partnera; Industrijski park Nova Gradiška, Migautomatika, Klimaoprema, Inin, Hladni Val, Altpro, Strojarski fakultet Slavonski Brod i suradnike EMPWR i Clarum te razvojno i znanstveno istaživačke organizacije.

Trenutno je u fazi izgradnja Tehnološko-inovacijskog centra u kojem će se nalaziti znanstveno istraživački centar opremljen najmodernijom tehnologijom iz područja obrade metala.

  • Više o trenutnim projektima i budućim realizacijama doznajte u VIDEO PRILOGU s Adamom Đanićem, direktorom CEKOM-a Nova Gradiška: