Naslovnica EU OPĆINA VRBJE – USPJEŠNA PROVEDBA PROJEKTA „ZAJEDNO ZA ŽENE II“

OPĆINA VRBJE – USPJEŠNA PROVEDBA PROJEKTA „ZAJEDNO ZA ŽENE II“

220
0
Podijeli objavu

Projekt “Zajedno za žene II” uspješno je ušao u drugu polovicu provedbe, tim od 15 zaposlenih žena marljivo skrbi o 90 korisnika s područja općine Vrbje. U okviru projekta, 8. ožujka, održan je redovni sastanak projektnog tima na kojem su analizirane provedene aktivnosti u prethodnim mjesecima te se raspravljao o napretku projekta i planovima za budućnost. Projektni tim zaključio je kako su uz puno truda i predanosti sve planirane aktivnosti do sad uspješno provedene, te da se projekt odvija u skladu s dinamikom i planom provedbe.

Na sastanku je sudjelovao i načelnik općine Igor Jurišić. Zahvaljujemo se načelniku na podršci koju pruža ovom projektu jer nam ona puno znači i daje dodatnu motivaciju da nastavimo raditi još bolje na ostvarenju ciljeva projekta. Kao znak zahvalnosti za rad i trud darovao je svakoj ženi mali znak pažnje. Također, istaknuo je kako je naša Općina značajno napredovala po pitanju ravnopravnosti žena u posljednjih deset godina, te kako danas zapošljava više žena nego muškaraca, te kako su žene zastupljenije u Općinskom vijeću, zbog čega je izrazito ponosan. Na kraju, svim je ženama čestitao njihov dan uz poruku da neustrašivo ostvaruju svoju ravnopravnost! Ova gesta i podrška pokazuju da su trud i rad žena prepoznati te da se zajedničkim snagama može stvoriti bolje društvo za sve nas, osobito za potrebite. Zahvaljujući podršci načelnika, općine i predanom radu projektnog tima, uspjeli su se ostvariti svi zacrtani ciljevi u sklopu projekta.

U nastavku provedbe projekta, zaposlene žene obavljaju niz poslova kako bi pružile pomoć i podršku korisnicima i na taj način im unaprijedile kvalitetu života. Skrbe o starim i nemoćnima u općini Vrbje pružajući im sve što je potrebno kako bi im se olakšao svakodnevni život. Kroz projekt se želi spriječiti institucionalizacija i povećati kvaliteta života starih i nemoćnih u vlastitom domu.

Vjerujemo kako se zajedničkim snagama može stvoriti bolje društvo za sve nas i osigurati kvalitetnije životno okruženje za sve naše sugrađane.

Projekt je sufinancirala Europska unija kroz Europski socijalni fond, a veselimo se novoj fazi natječaja Zaželi koji će nastaviti financirati ovaj tip potrebitih usluga u zajednici.