Naslovnica GRAD Gospodarstvo IPNG EXPO 2. – POZITIVNI ODJECI JEDINSTVENE MEĐUNARODNE KONFERENCIJE O INVESTICIJAMA, KARIJERAMA...

IPNG EXPO 2. – POZITIVNI ODJECI JEDINSTVENE MEĐUNARODNE KONFERENCIJE O INVESTICIJAMA, KARIJERAMA I SAJMU POSLOVA /VIDEO + PHOTO/

422
0
Podijeli objavu

Industrijski park Nova Gradiška 27. travnja organizirao je jedninstvenu manifestaciju u Slavoniji – IPNG EXPO, 2. Međunarodna gospodarske konferencije o investicijama & Sajam karijera i poslova.

Na događaju su nazočili brojni postojeći investitori u IPNG, partneri iz prosvjete, učenici i studenti, predstavnici poduzetničko potpornih institucija, te predstavnici razvojnih agencija iz regije kao i nadležnih institucija i gospodarskog sektora.

Događaj su otvorili direktor Industrijskog parka Nova Gradiška Marko Ivković i gradonačelnik Grada Nova Gradiška i saborski zastupnik Vinko Grgić, a programu je nazočio i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

  • GOVORE VINKA GRGIĆA i MARINA PILETIĆA POGLEDAJTE U SLIJEDEĆEM VIDEO ZAPISU:

Riječ su također imali i državni tajnik Ivan Vidiš ipročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu BPŽ Željko Burazović. Na EXPU su također prisustvovali brojni predstavnici gradske vlasti, gradskih tvrtki i ustanova, Elektro-tehničke i ekonomske škole Nova Gradiška, te njihovi suradnici i partneri.

Sadržaj IPNG EXPO bio je podijeljen na dva dijela – na 2. Međunarodnoj konferenciji o investicijama na tema je bila važnost ljudskih resursa u predavanjima i panel raspravama. Drugi dio programa bio je Sajam Karijera i poslova.

U predavanjima i panel raspravama konferencijskog dijela sudjelovali su brojni istaknuti govornici iz industrije i predstavnici nadležnih institucija, kao i niz poslodavaca koji su kroz panel rasprave predstavili svoje tvrtke i pružili prisutnima mogućnost da se bolje upoznaju s njihovim poslovanjima.
IPNG EXPO Sajam Karijera i poslova imao je za cilj spojiti poduzetnike i potencijalne zaposlenike kako bi razmijenili ideje, pronašli nove poslovne prilike i stvorili korisne poslovne veze. Sajam je također pružio i mogućnost upoznavanja sa najnovijim trendovima u industriji i saznanja o više različitim mogućnostima zapošljavanja i karijere u mnogim područjima rada.

  • PROŠETAJTE KROZ PROTEKLI EXPO KROZ NAŠU VIDEO SNIMKU:

S druge strane, svima koji su u potrazi za zaposlenjem i izgradnjom karijere ovo je bila izvrsna prilika za upoznati se s poslodavcima koji su u potrazi za djelatnicima.

Inače, cilj IPNG EXPO događaja je ukazati na važnost ulaganja u ljude kao ključnog resursa svake ekonomije, povezati sustav obrazovanja i tržišta rada, identificirati ključna zanimanja sukladno potrebama tržišta, prezentirati primjere dobre prakse i novih programa obrazovanja te istaknuti važnost suradnje obrazovnih institucija i nadležnih državnih, regionalnih i lokalnih institucija s tržištem rada.

IPNG EXPO je odlična prilika za poduzetnike, gospodarstvenike, predstavnike školstva, te na koncu učenike i sve zainteresirane za progresivnost i modernizaciju poslovanja.
Stoga, iz svih navedenih razloga svi rado mogu isčekivati EXPO 3. 2024. godine.

Generalni partner događaja bio je Regionalni centar kompetentnosti „Slavonika 5.1“, generalni pokrovitelj je Grad Nova Gradiška, dok su IPNG EXPO partneri Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška i Turistička zajednica Grada Nova Gradiška.