Naslovnica GRAD “MJESEC NAŠEG FILMA” – NAJAVE FILMSKOG PROGRAMA

“MJESEC NAŠEG FILMA” – NAJAVE FILMSKOG PROGRAMA

282
0
Podijeli objavu

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković u suradnji s HAVC-om u mjesecu svibnju prikazuje filmski program „Mjesec našeg filma“. Riječ je o filmovima  koji su bili najomiljeniji među publikom ili najuspješniji na međunarodnom planu, a bit će prikazani diljem Hrvatske, unutar Kino mreže i u multipleksima. Naglasak je na dugometražnim igranim filmovima, ali i dokumentarnim, animiranim i eksperimentalnim filmovima, neke od kojih će publika, možda, po prvi put imati prilike pogledati na velikom platnu.

Hrvatski audiovizualni centar ove godine obilježava 15 godina djelovanja te je važno spomenuti nekoliko ključnih informacije: uz podršku HAVC-a od 2008. sufinancirana su i podržana 1 102 filma svih rodova, žanrova i vrsta – 388 igranih, 324 dokumentarnih, 218 animiranih i 172 eksperimentalna. Domaći je film predstavljen na brojnim međunarodnim festivalima uz brojna priznanja. Na festivalima A kategorije održano je više od 60 predstavljanja domaćih filmova. U domaćim su kinima u 15 godina predstavljena čak 203 hrvatska filma.

Osim filmova, HAVC sufinancira brojne filmske festivale, rad nezavisnih kina i organizacija, edukaciju filmskih profesionalaca i amatera, svih dobnih skupina i uzrasta, međunarodnu suradnju, kao i ostala audiovizualna događanja i projekte.

Ova krovna institucija hrvatskog filma od samog početka postavila je visoke ciljeve i ispunjava svoju misiju kao jedinstvena platforma za rad audiovizualnih djelatnosti i izrasla je u jedan snažan nacionalni filmski centar koji je prepoznatljiv kao partner u cijeloj Europi, a i šire. 

Projekcije ćemo održati za organizirane posjete.