Naslovnica GRAD TZGNG i EKO KONG: PROVEDEN PROJEKT “HRVATSKA PRIRODNO TVOJA – CROATIA...

TZGNG i EKO KONG: PROVEDEN PROJEKT “HRVATSKA PRIRODNO TVOJA – CROATIA NATURALLY YOURS” /VIDEO/

421
0
Podijeli objavu

Turistička zajednica grada Nova Gradiška u suradnji s tvrtkom Eko Kong i Gradom Nova Gradiška predstavili su danas provedeni projekt poticanja razvoja održivog razvoja turizma “Hrvatska prirodno tvoja – Croatia naturally yours”.

Projekt je sufinanciran od strane Hrvatske turističke zajednice, a realizirali su ga djelatnici Turističke zajednice grada Nova Gradiška i komunalne tvrtke Eko Kong. Projektom je zasađeno 17 autohtonih sadnica na dječjem igralištu u Ulici sv. Roka u svrhu poticanja razvoja održivog turizma i brendiranja i promoviranja Hrvatske kao održive destinacije.

Svako posađeno stablo označeno je oznakom održivog turizma „Hrvatska prirodno tvoja“ – „Croatia naturally yours“. Umjesto po projektu planiranih 10 u Novoj Gradiški je posađeno 17 stabala graba i javora.
Putem posebne aplikacije za praćenje sadnje Europske agencije za okoliš pod nazivom MapMe Tree unijeti su podaci posađenih stabala, a na aplikaciji možete pratiti evidenciju posađenih stabala na globalnoj razini. – istaknula je Sara Šefer.

  • VIŠE O PROJEKTU DOZNAJTE U IZJAVAMA SARE ŠEFER (TZGNG) i predstavnika tvrtke (EKO KONG):