Naslovnica OPĆINE Cernik SVEČANO PROSLAVLJEN DAN OŠ “MATIJA GUBEC” CERNIK /VIDEO + PHOTO/

SVEČANO PROSLAVLJEN DAN OŠ “MATIJA GUBEC” CERNIK /VIDEO + PHOTO/

943
0
Podijeli objavu

U srijedu, 7. lipnja, Osnovna škola „Matija Gubec“ Cernik proslavila je, kao i svake godine, svečanim programom dan škole.

‘Drago nam je što se naš dan škole i ove godine održao u punom sjaju, s poznatim, ali i nekim novim nasmiješenim licima u publici’. – ističu iz škole.

Tradicionalna svečana priredba održala se u sportskoj dvorani škole s početkom u 18 sati, a događaj je prigodnim govorom otvorila ravnateljica škole Reza Benković pred brojnim uzvanicima, predstavnicima općine, zaposlenicima škole, roditeljima i učenicima.

Talentirani pojedinci i učenici Maloga i Velikoga pjevačkog zbora, Tamburaškoga sastava, Dramsko-plesne skupine, Dramsko-recitatorske skupine i Novinarsko-literarne skupine bogatim su i raznovrsnim programom razveselili sve prisutne.

Svojim zvonkim glazbenim točkama, upečatljivim plesnim koracima i zanimljivim scenskim izvedbama učenici su opravdali trud i zalaganje na izvannastavnim aktivnostima koje vode učiteljice Matea Bakunić, Monika Kovarbašić, Maja Marjanović i Sandra Jurišković Valešić.

Veseloj su atmosferi priredbe posebno pridonijeli i učitelji koji su, na iznenađenje i radost publike, zapjevali i zasvirali, a posebno je dirljiv bio trenutak u kojemu je ravnateljica škole Reza Benković odala priznanja budućim umirovljenicima Katici Vlainić i učitelju Petru Piljiću.

Svake školske godine niz ponajboljih učenika sudjeluje na različitim natjecanjima i smotrama obrazovnoga i sportskoga karaktera. Riječ je o učenicima koji su svoju školu uzorno predstavljali, kako na natjecanjima i smotrama tako i kulturnom i javnom djelatnošću u Cerniku i izvan njega. Budući da su učenici, kao i njihovi voditelji, uložili izniman trud u predstavljanje svoje škole i lokalne zajednice, Općina Cernik i škola i ove su ih godine prigodno nagradile i odale im priznanja.

Ravnateljica Reza Benković uručila je nagrade i priznanja učenicima i njihovim voditeljima te zajedno s načelnikom Općine Cernik Vitomirom Žakićem proglasila najsportaša i najučenika generacije. Ove su godine spomenute prestižne nagrade otišle u ruke osmaša – Ivana Mijatovića i Viktora Vuka.

Druženje se nastavilo uz svečanu večeru u holu Škole i Tamburaški sastav „Satir“ koji je raspjevao i rasplesao sve zaposlenike i drage goste.

  • ‘Zahvaljujemo svim učenicima i učiteljima koji su sudjelovali u pripremi programa i uređenju školskoga prostora te publici koja nas je i ove godine podržala u velikome broju, stoga priredbu posvećujemo svima onima koji su kroz našu školu prošli, kao učenici ili kao zaposlenici. Svima čija se imena nalaze zauvijek upisana u povijest škole’. – riječi su ravnateljice Benković u obraćanju na kraju svečanosti.