Naslovnica GRAD PREDSTAVA “DVOJAC BEZ KORMILARA” SUTRA NAVEČER U GRADSKOM PARKU

PREDSTAVA “DVOJAC BEZ KORMILARA” SUTRA NAVEČER U GRADSKOM PARKU

259
0
Podijeli objavu

Dragi posjetitelji, iz Pučkog otvorenog učilišta Vas pozivaju na kazališnu predstavu „Dvojac bez kormilara“ Binocular teatra koja gostuje u novogradiškom Gradskom parku u petak, 16. lipnja s početkom u 21:00 sati. U ovoj double stand up predstavi redatelja Borne Armaninija uloge tumače Marija Kolb i Ivan Horvat. Ne propustite ljubavnu humoresku na temu odnosa muškarca i žene koja osvaja ironičnim tonom uz pjevanje i ples.

Nakon predstave zabavljat će vas DJ Lujo!

Predstava po originalnom predlošku bliskim, svježim, artikuliranim i razumljivim jezikom govori o odnosu muškarca i žene u sadašnjem vremenu. Počinje susretom, te se njena priroda razvija kronološki da bi uskoro počela portretirati suštinu odnosa dvije ljudske jedinke unutar zahtjevnog ritma svakodnevnog života. Ono što se po žanru naziva romantičnom komedijom, u predstavi Dvojac bez kormilara poprima blago-ironičnu, auto-referencijalnu dimenziju.

Da bismo što bolje opisali svu komiku partnerskog odnosa, ne koristimo se samo autoironijom svih iskustava već parodijom na dramu kao takvu, koristimo se onomatopejom, oponašanjem životinja onako kao što su to činili u prvotnom ritualnom kazalištu. Koristimo se narodnim i međunarodnim poslovicama, portretirajući divnu različitost svakodnevnice u punini njezine predivne nesavršenosti, jer ‘mess is magic’.

DVOJAC BEZ KORMILARA

PETAK, 16. 6. u 21:00 sati

kazališna predstava – GRADSKI PARK

ULAZ JE SLOBODAN

VOLIM LJETO I KULTURU

U slučaju kiše predstava će se održati u Domu kulture

AUTOR: Borna Armanini
IGRAJU: Ivan Horvat, Marija Kolb

PRATEĆI GLAZBENICI: Ivan Marincel, trombone; Sonja Domitrović, alt saksofon
REŽIJA: Borna Armanini

Manifestaciju Volim ljeto i kulturu organizira Pučko otvoreno učilište “M. A. Relković” Nova Gradiška u partnerstvu s Turističkom zajednicom Grada Nova Gradiška.

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Nova Gradiška, HAVC-a i Turističke zajednice Grada Nova Gradiška.